Un al treilea copil infectat cu bacteria ucigaşă E.coli a murit
Un al treilea copil dintre cei internaţi cu sindromul hemolitic-uremic, la Spitalul "Marie Curie", a decedat în cursul zilei de marţi (16 februarie).
Copilul care a murit marţi după-amiază, a decedat din cauza complicaţiilor bolii şi "nu se cunoaşte cauza ca nume de microb” a spus medicul Mihaela Bălgrădean, şefa Secţiei Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie", informează Mediafax.
Potrivit unor surse medicale, este vorba despre o fetiţă de un an şi patru luni, care era intubată şi care se afla la internată la terapie intensivă. În Spitalul " Marie Curie" din Capitală, mai sunt internaţi nouă copii diagnosticaţi cu sindromul hemolitic-uremic, şase dintre aceştia se află internaţi la Nefrologie şi trei la Terapie Intensivă.
Alţi doi bebeluşi morţi din cauza bacteriei E.coli
Alţi doi bebeluşi au murit în mai puţin de 2 săptămâni. Situaţia este dramatică, mai ales că până la ora actuală nimeni nu a reuşit să afle de unde vine bacteria ucigaşă.
O fetiţă, care era intubată încă de săptămâna trecută la Secţia de Terapie Intensivă, a murit luni dimineaţă (15 februarie) la Spitalul “Marie Curie” din Capitală. Este al doilea deces, după ce în 4 februarie un alt copil, de 11 luni, a murit din cauza unei infecţii digestive grave. În acel caz, medicii au stabilit că este vorba despre virusul E.coli. S-a dat vina iniţial pe apa de băut, pe laptele praf şi chiar pe portocalele pe care le mâncaseră micuţii.
Cum se transmite bacteria E.coli
E.coli (Escherichia coli) e o bacterie care se găseşte în interiorul intestinelor şi în fecalele animalelor. În mod normal, ea nu afectează organismul, ci ajută la digerarea alimentelor. Există, însă, şase tulpini ale bacteriei care pot provoca toxiinfecţii alimentare severe. Se poate lua din apă, inclusiv îmbuteliată, contaminată cu fecale; din laptele crud, nepasteurizat şi derivatele sale; din carne, la tăiere; din legume şi fructe nespălate corespunzător. Simptomele bolii: diaree, febră, greţuri, vomă; crampe stomacale şi dureri abdominale; deshidratare, care afectează rapid rinichii.