Un animal spectaculos a fost surprins în Parcul Național Retezat! „Un exemplar superb”

Camerele de luat vederi din Parcul Național Retezat au surprins un animal incredibil, care i-a impresionat pe toți cei care au vizonat imaginile în care apare. Este vorba despre un cerb, unul dintre cele mai spectaculoase animale din țara noastră.

Cerbul a fost surprins în țara noastră / captură video: Facebook
Cerbul a fost surprins în țara noastră / captură video: Facebook

Potrivit experților, cerbul se află în perioada de împerechere, iar în imaginile în care a fost surprins, el emitea sunete de adulmecare a femelelor, deoarece dorea să se facă auzit.

Lunile septembrie și octombrie reprezintă perioada de împerechere pentru cerbi, iar românii care ajung prin păduri în această perioadă din an cu siguranță că vor auzi sunete similare cu cele scoase de acest animal incredibil.

„Un exemplar superb”

Experții de la Parcul Național Retezat au explicat mai multe despre comportamentul pe care cerbii îl au în această perioadă a anului, într-o postare făcută pe Facebook.

„Ne facem frumoși pentru doamne

Toamna, în septembrie și octombrie, pădurile răsună de răgetul puternic al cerbului. Cervus elaphus devine acum stăpânul pădurii, iar competiția pentru atragerea femelelor este acerbă. Doar cel mai puternic va avea onoarea de a deveni partenerul ales al ciutei.

Un exemplar superb de Cerb (Cervus elaphus) a fost surprins de către camerele de monitorizare faună, amplasate în Parcul Național Retezat National Park de către colegii noștri din cadrul Administrației Parcului Național Retezat în această perioadă. Vă invităm să ne urmăriți pentru a putea vedea această specie în perioada boncănitului (perioada de împerechere)”, a menționat Administrația Parcului Național Retezat, într-o postare pe Facebook.

Mai multe animale spectaculoase au fost observate aici

Parcul Național Retezat se numără printre cele 22 de parcuri naționale și naturale care se află în administrația celor de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Acest parc are o faună bogată, iar de-a lungul timpului, nenumărate animale spectaculoase au fost surprinse de camerele de luat vederi de aici.

„Misiunea Administrației Parcului Naţional Retezat este de a gestiona și conserva Parcul Naţional Retezat ca un loc unde natura să-şi urmeze cursul firesc, ale cărui valori să fie recunoscute de publicul larg, localnici şi oameni de ştiinţă, unde turiştii responsabili sunt bineveniţi, iar utilizarea durabilă a resurselor naturale este reglementată. Parcul Național Retezat este unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva”, au mai scris cei de la Parcul Național Retezat, pe Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf se văd la tribunal din nou Colaj Click!
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Seminte de dovleac FOTO Shutterstock jpg
Baile Felix FOTO Shutterstock 1895999206 jpg
mihaela bilic facebook jpg
bijuterii argint istock jpg
plante jpeg
aeroport  jpg
6 front muzeul golesti jpg
Fosta școală de ucenici a Uzinelor de fier, Hunedoara  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (23) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net