Marmeladă de mure, rețeta din anul 1938. Așa o pregăteau bunicii noștri și era un desert de vis
Marmelada este un desert îndrăgit de cei mai mulți dintre români, iar partea cea mai bună este că putem pregăti această rețetă foarte ușor, chiar în propria noastră bucătărie! Iar dacă ne dorim o marmeladă tradițională de mure, avem la dispoziție o rețetă perfectă, din anul 1938!
Marmelada este iubită de cei mai mulți dintre români, iar chiar și cei dintre noi care nu prea ne descurcăm la gătit putem pregăti această rețetă simplă fără mari probleme.
Dacă ne dorim o marmeladă delicioasă, de mure, volumul scris de Lucreția Opreanu în anul 1938, intitulat „Bucătărie românească”, ne prezintă o rețetă simplă și gustoasă! Această marmeladă de mure este ușor de făcut și are un gust tradițional, pe care doar bunicii noștri îl mai cunosc!
Ce ingrediente ne trebuie pentru o marmeladă delicioasă
Pentru a pregăti această rețetă delicioasă de marmeladă, nu ne trebuie decât câteva ingrediente foarte simple, pe care le vom găsi în orice magazin din țară!
Mai precis, trebuie să avem la îndemână cam un kilogram de zahăr tos, un kilogram de mure, un baton de vanilie (sau, dacă ne este mai ușor, putem apela și la esență de vanilie), cât și o lămâie. Iar, în final, mai trebuie să avem pregătit și jumătate de pahar cu apă. odată ce avem pe masă toate aceste ingrediente, putem trece la gătit!
Cum pregătim o marmeladă de mure la fel ca în 1938
Primul pas pentru a pregăti această marmeladă delicioasă este să spălăm bine murele, iar apoi să le punem la fiert împreună cu jumătatea de pahar cu apă, până când fructele se înmoaie cât mai bine. Apoi, va trebui să strecurăm murele fierte și să avem grijă ca cât mai multă pulpă și suc să treacă prin tifonul folosit.
Apoi, în pasta obținută vom adăuga zahărul, vanilia, cât și lămâia tăiată rondele. Este foarte important să punem chiar felii de lămâie la fiert, nu doar zeamă, așa cum poate am fi tentați să facem.
Amestecul nu trebuie lăsat prea mult la fiert, pentru a nu prinde gust de zahăr ars. Pe măsură ce marmelada fierbe, putem pune o picătură pe farfurie, iar dacă rămâne sub formă de bob, marmelada este gata.
Apoi, o vom pune în borcane și o putem depozita într-un loc răcoros. La final, vom avea o marmeladă de mure delicioasă, de care nu ne vom mai sătura!