Recordul negativ stabilit de țara noastră! Drumurile României sunt cele mai periculoase din Uniunea Europeană! Câți oameni mor la volan pe șosele

România a reușit un record negativ și tragic, la nivelul Uniunii Europene. Țara noastră este locul cu cele mai periculoase drumuri de pe continent, urmată îndeaproape de Bulgaria. Din păcate, în aceste două țări, există cel mai mare risc ca șoferii să fie implicați în accidente mortale, atunci când se află la volan.

Drumurile României sunt cele mai periculoase din UE
Drumurile României sunt cele mai periculoase din UE

Țara noastră se află din nou la coada clasamentului Uniunii Europene, de această dată într-un top care ar trebui să tragă un semnal serios de alarmă de-a lungul României. Din păcate, drumurile noastre sunt cele mai periculoase de pe continent, având cel mai mare număr de decese la un milion de locuitori. Este vorba despre 82 de decese, în timp ce Bulgaria ne urmează îndeaproape la capitolul drumuri periculoase, cu 81 de decese la un milion de locuitori. 

La polul opus, cele mai sigure drumuri din Uniunea Europeană ar fi cele din Suedia, unde se înregistrează numai 22 de decese la un milion de locuitori, urmate de cele din Danemarca, unde sunt doar 27 de decese, raportat la același număr de oameni.

Drumurile României sunt cele mai periculoase din Uniunea Europeană

La nivelul întregii Uniuni Europene, anul trecut au murit 20.400 de oameni din cauza accidentelor rutiere. Acest număr reprezintă o scădere cu 1% față de anul precedent, iar tendința generală din ultimii ani este tot una în scădere.

Numărul deceselor din 2023 era cu 10% mai mic față de cel din 2019, însă acest ritm tot este prea lent pentru Uniunea Europeană. Autoritățile își doresc ca, până în 2030, să înregistreze o scădere cu 50% a deceselor cauzate de accidente rutiere, lucru ce ar însemna un declin anual de 4,5%.

Sute de oameni mor săptămânal din cauza accidentelor rutiere

Iar planurile Uniunii Europene sunt chiar mai ambițioase. Până în 2050, autoritățile UE își doresc să elimine complete decesele cauzate de accidentele rutiere. Însă, până la acest moment, situația nu este atât de pozitivă precum ar fi vrut specialiștii.

Undeva în jur de 400 de oameni își pierd viața în fiecare săptămână, din cauza accidentelor rutiere care au loc pe drumurile Uniunii Europene.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
6 front muzeul golesti jpg
Fosta școală de ucenici a Uzinelor de fier, Hunedoara  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (23) jpg
Tecuri Foto comuna baru Facebook (2) jpg
pilot turkish airlines mort png
cumparaturi supermarket alimente  shopping (2) jpeg
tablou monet fbi jpg
iepure iluzie jpg
Banca Transilvania in zece noutati in 2023 Cover Article jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net