Locurile în care nu trebuie să montezi niciodată o centrală termică. Mulți români fac asta greșit

Montarea unei centrale termice este un efort financiar destul de semnificativ, pe care tot mai mulți români, de voie sau de nevoie, aleg să îl facă. Însă, pentru ca noua noastră centrală să fie atât eficientă cât și sigură, este important să știm care sunt locurile din casă unde nu ar trebui montată.

Centrala nu ar trebui montată în bucătărie / foto: Shutterstock
Centrala nu ar trebui montată în bucătărie / foto: Shutterstock

Tot mai mulți români au acasă centrală proprie, fie pentru că li se pare mai avantajoasă și mai eficientă decât rețeaua de termoficare a orașului, sau din cauză că întreg municipiul s-a debranșat de la aceasta. Însă, indiferent de motive, odată ce alegem să montăm o centrală în casa noastră, trebuie să știm unde nu ar trebui să o punem!

Iar primul astfel de loc ce trebuie evitat este fix cel unde cei mai mulți români au centrala: în bucătărie! Chiar dacă aici deja există țevi de apă și de gaze, din cauza umidității, a grăsimii, cât și a fluctuațiilor de temperatură, nu este indicat să montăm centrala aici. Aceasta poate rezista mult mai puțin timp, din cauza condițiilor din bucătărie.

Unde nu trebuie montată centrala

Nici baia nu este o alegere tocmai bună pentru centrala noastră, din motive similare precum bucătăria. Umidiatea excesivă de aici poate dăuna componentelor interne ale centralei, iar riscul ca aceasta să dezvolte defecțiuni electrice va crește.

Un alt loc de evitat nu este o cameră anume, ci spațiile înguste, în general. Din cauza lipsei de ventilație din astfel de locuri, există riscul acumulării de gaze. Mai mult decât atât, într-un spațiu îngust, va fi dificil să curățăm centrala, sau să o reparăm, când este nevoie.

Centrala nu ar trebui montată în dormitor

O altă opțiune care poate că ne pare a fi destul de comodă este în dormitor. Însă, centrala nu ar trebui montată aici, din cauza gazelor precum monoxidul de carbon, care pot fi eliberate de aceasta. În plus, chiar și legislația româniei interzice montarea echipamentelor pe bază de gaz în camere destinate odihnei.

Nici balconul nu este o soluție tocmai practică, deoarece aici, la fel ca în bucătărie și în baie, centrala va fi expusă unor variații mari de temperatură, dar și unui nivel ridicat de umiditate. Dacă avem spațiul necesar, cel mai bine ar fi ca centrala să fie montată într-o cameră tehnică dedicată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Diana Vanity Fair jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
carte pixabay jpg
castle 1688500 1280 jpg
image png
caciulata vechi jpg
Furtuna Foto Pixabay jfif
pechea jpg
lacul balaton ungaria jpg
WhatsApp Image 2024 10 09 at 14 43 51 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net