Un bărbat a fost săltat de polițiști din Pitești, după ce a spus pe TikTok că ar tăia capetele evreilor
Autoritățile s-au sesizat și au acționat imediat după ce pe platforma socială TikTok a apărut o filmare în care un bărbat amenința evreii, spunând că le-ar tăia capetele. Bărbatul, de loc din Prahova, a fost depistat într-un local din Pitești, județul Argeș. În filmare, bărbatul dădea detalii despre cum reacționează un om atunci când îi este tăiat capul.
Prahoveanul, mesaj antisemit pe TikTok
Un bărbat de 37 de ani din judeţul Prahova a fost ridicat de către poliţiştii argeşeni şi dus la audieri, după ce a postat pe TikTok un film în care spunea cum ar tăia capetele evreilor, dar şi cum reacţionează un om atunci când îi este tăiat capul. El a fost găsit într-un bar în Pitești.
„În ziua de 8 decembrie a.c., poliţiştii argeşeni s-au sesizat din oficiu cu privire la apariţia în spaţiul public, pe o reţea de socializare, a unui clip în care o persoană face afirmaţii motivate de ură la adresa persoanelor de etnie evreiască.
Ulterior, persoana în cauză a fost depistată la un local din municipiul Piteşti. Cel în cauză a fost condus la sediul poliţiei, stabilindu-se că este un bărbat de 37 de ani, din judeţul Prahova”, au anunţat, duminică seară, oficialii Poliţiei judeţene Argeş.
Filmul a fost șters
Imagiunile video în care apare bărbatul de 37 de ani cu un mesaj în care făcea afirmaţii de ură împotriva evreilor, au fost șterse între timp de pe rețeaua socială.
Surse judiciare au precizat pentru News.ro că prahoveanul este din comuna Talea.
El a postat pe TikTok un film în care spunea cum ar tăia capetele evreilor, dar şi cum reacţionează un om atunci când îi este tăiat capul. Între timp, filmul cu mesaj antisemit a fost şters de pe reţeaua socială.
În urma postării imaginilor, a fost deschis dosar penal, iar poliţiştii desfăşoară cercetări, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale.
TikTok se află de mai bine de un an în centrul controverselor în mai multe țări din lume, iar unele au trecut deja la acțiune și au interzis-o. Cel mai răsunător exemplu fiind India, o țară cu o populație de peste 150 de milioane de useri. În alte regiuni și țări, aplicația a fost interzisă pe telefoanele funcționarilor din diversele instituții.
Marea Britanie, Olanda, Belgia, Danemarca, Canada, Australia sau Noua Zeelandă și mai multe state din SUA au interzis aplicația pe telefoanele de serviciu ale funcționarilor publici.