Un medic a uitat într-un pacient mânerul frânei de la bicicletă. În Prahova i s-a spus că e bine, în Olanda s-au îngrozit

Ultima actualizare:

Un incident grav care a avut loc la Spitalul Orășenesc din Urlați, Prahova, scoate la iveală, neglijența, superficialitatea cu care sunt tratați uneori pacienții din România. Un medic d ela spitalul sus menționat a uitat în pacient mânerul frânei de la bicicletă. Pare ireal, dar este cât se apoate de adevărat. Bărbatul a fost cusut, iar când s-a recuperat după intervenția chirurgicală a plecat acasă sigur fiind că este bine. Numai că în scurt timp, omul a început să aibă dureri insuportabile.

Foto: Observator Prahovean
Foto: Observator Prahovean

„Mă simțeam rău, nu puteam să stau în picioare”

Un tânăr din comuna Apostolache din Prahova a ajuns la spital după un accident ușor de bicicletă, dar care a presupus o intervenție chirurgicală. Nu avea d eunde să știe că după operație va trăi un adevărat coșmar.

Povestea tânărului începe pe data de 7 iulie când a căzut de pe bicicletă. Imediat după ce și-a revenit din căzătură a observat că în pulpa unui picior avea două găuri. Și-a chemat soția, iar aceasta a solicitat o ambulanță la 122, care l-a transportat pe bărbat la Spitalul Orășenesc din Urlați. Aici a fost preluat de medicul de gardă.

Medicul de gardă l-a cusut și l-a trimis acasă

”S-a uitat la rana de la picior, mi-a făcut un antitetanos, apoi m-a cusut și pansat. Mi-a spus să mă duc acasă și să revin a doua zi pentru schimbarea pansamentului. Când am ajuns acasă mă simțeam rău, iar prin pansament curgea sânge. Amețeam, nu puteam sta în picioare”, a povestit bărbatul citat de Observatorul Prahovean.

La două zile, tânărul venea la spital

A revenit a doua zi la unitatea spitalicească unde a fost preluat d eun lat medic. Acesta s-a sesizat că rana bărbatului nu arată bine, și l-a sfătuit să pună gheață

„A doua zi am fost la spital, unde m-a văzut alt medic. Acesta mi-a schimbat pansamentul și mi-a spus că nu-i place umflătura din zona rănii și să pun gheață. Apoi, o dată la două zile am fost la spital să mă panseze, iar pe 18 iulie mi-au scos firele. Mi-au dat rețetă să cumpăr Nurofen și să iau antibiotic timp de 7 zile” susține pacientul.

Norocul bărbatului: a ajuns la muncă în Olanda

Pe 20 iulie, tânărul din Prahova a plecat în Olanda unde avea un contract de muncă. Piciorul era la fel de umflat, iar durerile puternice. Angajatorul olandez al prahoveanului s-a sesizat și l-a trimis la o clinică medicală pentru a fi văzut de un medic.

Medicii olandezi, șocați de situație

Bărbatul a ajuns pe mâna unei echipe de medici olandezi. Când au realizat situația, șocul a fost uriaș.

”Pe 28 iulie am fost la o clinică, în Herpen, localitatea cea mai apropiată de locul în care avem cazarea, iar când am urcat treptele pur și simplu a pleznit pielea din jurul cusăturii. Medicul care m-a consultat mi-a spus că am un obiect străin în picior și că trebuie să mă deschidă, cum se spune popular. Mi-a făcut imediat anestezie locală, iar după ce m-a tăiat a scos un fier lung de vreo 8 cm. Era chiar mânerul de la frâna de mână de la bicicletă! Atât eu, cât și doctorul am fost șocați. Ne uitam la bucata de metal și nu ne vedeam să credem. Am stat cu acel corp străin în picior trei săptămâni!” povestește tânărul.

Românul nu avea nici cea mai mică idee că în momentul în care a căzut de pe bicicletă frâna de mână s-a rupt iar o parte din mâner i-a intrat complet în picior. Pentru a se lămuri și-a sunat soția și i-a cerut o poză cu bicicletă, de la care, într-adevăr lipsea frâna de mână.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Neagu jpg
image
image
image
image
image
image
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
copil telefon jpg
bani pensii pilonul 2 jpeg
hotel belona in 1934 jpg
image png
hemp 8420408 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net