Un medic român a fost condamnat la închisoare pe viață în Ungaria. Ce a făcut

Ultima actualizare:

Primul român condamnat pe viață într-o țară din UE în ultimii 10 ani. Medicul român, Dan Stamatiu care a împușcat mortal o femeie și l-a rănit grav pe soțul acesteia în Ungaria, în urmă cu șase ani, din gelozie, a fost condamnat zilele trecute la închisoare pe viață 

 Dan Stamatiu este primul român condamnat pe viață în UE în ultimii ani. Foto: ebihoreanul.ro
Dan Stamatiu este primul român condamnat pe viață în UE în ultimii ani. Foto: ebihoreanul.ro

Românul are 60 de ani și este originar din Oradea și a săvârșit crima în localitatea maghiară Sátoraljaújhely. Potrivit presei din Ungaria, citată de stiridiaspora.ro, medicul lucra ca pneumolog şef la Spitalul Erzsebet din Sátoraljaújhely și în 2012 s-a îndrăgostit de o femeie cu care a avut o relație, apoi ea l-a părăsit.  

Românul condamnat pentru crimă și-a pândit victima 

Stamatiu nu a vrut să accepte că femeia nu mai vrea să fie cu el și a decis să se răzbune. La 31 august 2016, acesta a condus până la casa victimelor cu un pistol pe care îl cumpărase de la o piață din localitatea Nyíregyháza, apoi s-a apropiat de casă cu o bicicletă, s-a ascuns și și-a așteptat fosta iubită 

Când femeia a ajuns acasă, inculpatul a urmărit-o și a încercat să stea de vorbă cu ea. Pentru că aceasta s-a speriat și și-a chemat soțul, doctorul Stamatiu și-a ieșit din minți și a tras mai multe gloanțe în cei doi. Apoi și-a încărcat bicicleta în mașină și a fugit în România, unde a fost arestat a doua zi în baza unui mandat european de arestare.  

Potrivit sursei citate, la crimă ar fi asistat și cei doi copii gemeni ai cuplului, în vârstă de 7 ani, iar ulterior unul dintre ei a alertat autorităţile. Copiii nu au fost răniți pentru că după faptă, românul s-a întors pe călcăie și a fugit, refugiindu-se în România unde a fost capturat după 24 de ore.  

Criminalul a fost extrădat în Ungaria în 2019 

În urma împușcăturilor, femeia a suferit răni atât de grave încât a murit pe loc, în timp ce soțul ei a fost dus în stare gravă la spital. În cele din urmă bărbatul a supraviețuit, dar a rămas paralizat total pe partea stângă a corpului și din acest motiv și-a pierdut serviciul.  

Stamatiu a fost închis în România pentru crimă iar pentru a nu fi extrădat a dat în judecată colegii de celulă, administrația centrelor de deținere și chiar statul. În cele din urmă, în septembrie 2019 a fost în cele din urmă extrădat și judecat la Tribunalul din Nyíregyháza. Magistrații l-au condamnat în aceste zile la închisoare pe viață dar decizia nu este definitivă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net