Un polițist băut a provocat un accident la Cluj. A refuzat de două ori să fie testat pentru consum de droguri

Ultima actualizare:

Este anchetă la Cluj unde un polițist a fost implicat într-un accident de circulație. A pierdut controlul volanului și a căzut cu mașina într-un șant. Agenții rutieri ajunși la fața locului au stabilit că șoferul băuse. Când au vrut să îl testeze și pentru consum de droguri, polițistul, angajat la IPJ Cluj, a refuzat testul. 

Accident provocat de un polițist băut

politie jpg

Un polițist din Cluj este cercetat de colegii săi după ce a fost implicat într-un accident de circulație.  Vineri dimineața, în jurul orei 05.40, a fost înregistrat un accident rutier în localitatea Livada, comuna Iclod, arată reprezentanții IPJ Cluj.

La volanul mașinii găsită răsturnată într-un șanț era un bărbat de 33 de ani, polițist în cadrul IPJ Cluj.

Din cercetările efectuate a rezultat că bărbatul de 33 de ani, care este angajat al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, în timp ce conducea autoturismul, pe direcția Gherla spre Cluj-Napoca, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare, intrând în șanțul de pe marginea drumului.

Polițistul consumase alcool

La testarea acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, arată IPJ Cluj, citat de Cluj24.

În momentul în care echipajul de poliție a vrut să îl testeze și pentru consum de droguri cu aparatul DrugTest, polițistul care a provocat accidentul a refuzat. Din acest motiv el a fost condus la cel mai apropiată unitate medicală, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilii dacă a consumat substanțe interzise. Și de această dată polițistul s-a opus și a refuzat recoltarea.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Conducerea IPJ Cluj a dispus verificări și pe linie internă, pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările care au dus la acest accident.

„Inspectoratul de Poliție Județean Cluj se delimitează ferm de orice comportamente ilegale, care aduc atingere Statutului polițistului și avem toleranță zero față de orice derapaj”, a transmis conducerea IPJ Cluj.

 În momentul în care a produs accidentul, poliţistul nu se afla în timpul serviciului, iar maşina implicată nu este autospecială a Poliţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mohamed al fayed gettyimages jpg
actibild copii shutterstock1 jpg
lillie langtry captura video jpg
avion delta airlines jpg
soarece pexels jpeg
marea rosie istock jpg
Antalya Turcia 2 jpg
imunitate alimente jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net