Cine este primarul din România care a dorit să candideze pentru al 6-lea mandat, deși avea interdicție din partea ANI

Ultima actualizare:

Primarul din orașul bihorean Vașcău dorea să candideze pentru cel de-al șaselea său mandat, din partea PUSL, însă Judecătoria Beiuș a respins candidatura acestuia. Primarul are o interdicție după ce o decizie ANI l-a găsit a fi în conflict de interese.

Judecătoria Beiuș a respins cadidatura edilului / foto: adevarul.ro
Judecătoria Beiuș a respins cadidatura edilului / foto: adevarul.ro

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, Florin Porge este primarul orașului Vașcău, iar acum se află la cel de-al cincilea său mandat, din partea PNL. În ciuda faptului că a fost la conducerea orașului vreme de 20 de ani, iar rezultatele edilului au lăsat de dorit, el a dorit să mai încerce să candideze pentru încă un mandat.

Cu toate acestea, PNL nu a mai dorit să îl susțină pentru o nouă candidatură, astfel că edilul a ales să meargă mai departe cu cei de la PUSL. Cu toate acestea, visul său pentru încă 4 ani în fruntea Primăriei a fost oprit rapid de către Judecătoria Beiuș, după ce contracandidatul său din partea PSD, preotul Sebastian Bursaşiu, a depus o contestație.

Judecătoria Beiuș a respins candidatura primarului

Sebastian Bursaşiu a atras atenția autorităților că edilul avea o interdicție de a candida la funcții publice, vreme de trei ani. ANI a emis această decizie după ce Florin Porge și-a numit soția manager al unui proiect cu fonduri europene, poziție care i-a adus acesteia un venit de 15.859 de lei.

Inițial, această problemă fusese sesizată de către Sebastian Bursașiu la Biroul Electoral de Circumscripție Vașcău, însă aceștia au decis să respingă sesizarea depusă. Rodica Silvia Pop, care deține funcția de președinte al Biroului Electoral orășenesc este și secretar general al orașului Vașcău și ar fi „mâna dreaptă” a edilului Florin Porge.

Cu toate acestea, preotul Sebastian Bursaşiu a contestat deicizoa luată de către Biroul Electoral de Circumscripție Vașcău, iar problema a ajuns în fața celor de la Judecătoria Beiuș. Aceștia au decis că primarul nu mai poate candida, din cauza deciziei ANI în privința conflictului de interese în care s-a aflat primarul, iar sentința a rămas definită miercuri, la Tribunalul Bihor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net