Un român și trei britanici traversează Marea Neagră într-o barcă cu vâsle

Eroism sau inconștiență? Un român și trei britanici, Alex Dumbravă, Danny, Roland și John vor să bată recordul pentru traversarea Mării Negre cu o barcă cu vâsle, ajungând din Mangalia în portul georgian Batumi. Călătorii au plecat luni seară și și-au impus să ajungă în Georgia în opt zile. 

Ambarcațiunea cu care românul speră să traverseze Marea Neagră. Foto:captură stirileprotv.ro
Ambarcațiunea cu care românul speră să traverseze Marea Neagră. Foto:captură stirileprotv.ro

Călătorii știu că s-au înhămat într-o experiență foarte păericuloasă dar se declară pregătiți. Ei vor să traverseze Marea Neagră de la Vest la Est, într-o barcă cu vâsle, în doar opt zile. 

Potrivit stirileprotv.ro, românul Alex spune că barca pare fragilă dar este pregătită să reziste la valuri mari și vânt puternic. Cei patru vor dormi pe rând câte doi, iar ceilalți vor vâsli. Care este pericolul?  

Dacă membrii echipajului nu sunt atenți, ambarcațiunea poate fi purtată de curenți în zone dificile, cum ar fi cele din zona Ucrainei, pline acum de nave de război. Ca să reușească, cei patru vor urma un program draconic: vor vâsli încontinuu, în ture de două ore. 

Românul deține recordul de traversare a Mării Negre în 11 zile 

Ambarcațiunea lor nu are mai mult de nouă metri, iar locul de odihnă seamănă mai degrabă cu o scorbură. ”Barca este construită și proiectată să reziste la starea mării grad 9 Beaufort, valuri de 7-8 metri și vânt 70-80km/h. Dacă se răstoarnă, ea își revine în poziție pentru că partea de jos e balastată”, a declarat românul pentru sursa citată. 

Mâncarea luată pentru opt zile de cei patru a fost drămuită cu grijă, să nu ocupe mult spațiu, așa că încape într-o sacoșă. Împreună cu Alex mai sunt trei englezi, toți cu experiență pe mări periculoase. Cel mai cunoscut este Danny, care reprezintă Universitatea Cambridge la canotaj și a doborât 7 recorduri mondiale, într-o singură expediție, în Oceanul Arctic. 

Alex Dumbravă a mai traversat Marea Neagră o dată, în 2017, în 11 zile și 6 ore, dar cu altă echipă. Acum vrea să își doboare recordul. El a avut și o tentativă de trecere a Oceanului Atlantic, dar a abandonat din cauza unei defecțiuni

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net