Un român și trei britanici traversează Marea Neagră într-o barcă cu vâsle

Eroism sau incon╚Ötien╚Ť─â? Un rom├ón ╚Öi trei britanici, Alex Dumbrav─â, Danny, Roland ╚Öi John vor s─â bat─â recordul pentru traversarea M─ârii Negre cu o barc─â cu v├ósle, ajung├ónd din Mangalia ├«n portul georgian Batumi. C─âl─âtorii au plecat luni sear─â ╚Öi ╚Öi-au impus s─â ajung─â ├«n Georgia ├«n opt zile. 

index jpg
Ambarca╚Ťiunea cu care rom├ónul sper─â s─â traverseze Marea Neagr─â. Foto:captur─â stirileprotv.ro

C─âl─âtorii ╚Ötiu c─â s-au ├«nh─âmat ├«ntr-o experien╚Ť─â foarte p─âericuloas─â dar se declar─â preg─âti╚Ťi. Ei vor s─â traverseze Marea Neagr─â de la Vest la Est, ├«ntr-o barc─â cu v├ósle, ├«n doar opt zile. 

Potrivit stirileprotv.ro, rom├ónul Alex spune c─â barca pare fragil─â dar este preg─âtit─â s─â reziste la valuri mari ╚Öi v├ónt puternic. Cei patru vor dormi pe r├ónd c├óte doi, iar ceilal╚Ťi vor v├ósli. Care este pericolul?  

Dac─â membrii echipajului nu sunt aten╚Ťi, ambarca╚Ťiunea poate fi purtat─â de curen╚Ťi ├«n zone dificile, cum ar fi cele din zona Ucrainei, pline acum de nave de r─âzboi. Ca s─â reu╚Öeasc─â, cei patru vor urma un program draconic: vor v├ósli ├«ncontinuu, ├«n ture de dou─â ore. 

Rom├ónul de╚Ťine recordul de traversare a M─ârii Negre ├«n 11 zile 

Ambarca╚Ťiunea lor nu are mai mult de nou─â metri, iar locul de odihn─â seam─ân─â mai degrab─â cu o scorbur─â. ÔÇŁBarca este construit─â ╚Öi proiectat─â s─â reziste la starea m─ârii grad 9 Beaufort, valuri de 7-8 metri ╚Öi v├ónt 70-80km/h. Dac─â se r─âstoarn─â, ea ├«╚Öi revine ├«n pozi╚Ťie pentru c─â partea de jos e balastat─âÔÇŁ, a declarat rom├ónul pentru sursa citat─â. 

M├óncarea luat─â pentru opt zile de cei patru a fost dr─âmuit─â cu grij─â, s─â nu ocupe mult spa╚Ťiu, a╚Öa c─â ├«ncape ├«ntr-o saco╚Ö─â. ├Ämpreun─â cu Alex mai sunt trei englezi, to╚Ťi cu experien╚Ť─â pe m─âri periculoase. Cel mai cunoscut este Danny, care reprezint─â Universitatea Cambridge la canotaj ╚Öi a dobor├ót 7 recorduri mondiale, ├«ntr-o singur─â expedi╚Ťie, ├«n Oceanul Arctic. 

Alex Dumbrav─â a mai traversat Marea Neagr─â o dat─â, ├«n 2017, ├«n 11 zile ╚Öi 6 ore, dar cu alt─â echip─â. Acum vrea s─â ├«╚Öi doboare recordul. El a avut ╚Öi o tentativ─â de trecere a Oceanului Atlantic, dar a abandonat din cauza unei defec╚Ťiuni

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa┬ápont@click.ro!

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
andrei balan webp
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
roland stanescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula