Un sat din România este mai mare decât Bucureștiul! Este și o destinație perfectă pentru vacanță

Dacă am fi întrebați care este cel mai mare oraș din țara noastră, cu siguranță că fiecare dintre noi vom răspunde București. Cu toate acestea, cel puțin atunci când vine vorba despre suprafața pe care o ocupă, există o altă așezare din țară chiar mai mare decât Capitala! Iar cei care își doresc o vacanță de vis trebuie să știe că acest sat pitoresc este o destinație ideală pentru concediu!

Jina poate fi o destinație superbă de vacanță
Jina poate fi o destinație superbă de vacanță

Mai precis, este vorba despre un sat din județul Sibiu, care se poate mândru cu faptul că, cel puțin atunci când vine vorba despre suprafața pe care o ocupă, este chiar mai mare decât Capitala! În timp ce Bucureștiul ocupă 228 de kilometri pătrați, superbul sat Jina se întinde de-a lungul a 315 kilometri pătrați!

Iar acest sat nu impresionează doar prin mărimea sa, ci și prin frumusețea peisajelor din jur! Jina se află la altitudini ce variază de la 1.000 de metri până la 2.200 de metri! Mai mult decât atât, acest loc incredibil este cunoscut pentru tradițiile sale pastorale, iar majoritatea locuitorilor sunt implicați în activități ce țin de păstorit.

Satul Jina impresionează prin frumusețea sa

Românii care își doresc o vacanță în țară, însă nu vor să se confrunte cu mulțimile devenite atât de obișnuite în destinații mai populare, trebuie să știe că satul Jina poate fi alegerea perfectă pentru concediul din această vară.

În ciuda faptului că satul se întinde pe o suprafață atât de mare, aici nu locuiesc decât aproximativ 3.700 de locuitori, așa că turiștii care ajung aici se pot bucura de o experiență autentică, într-un mediu liniștit.

Mai mult decât atât, acest sat din județul Sibiu are și o istorie lungă și fascinantă! El a fost menționat pentru prima oară încă din secolul XV! Ceva mai târziu, între anii 1764 și 1851, acest sat era un important punct grăniceresc. Astăzi, cei care vizitează acest sat superb pot admira muzica și festivalurile locale ale zonei, care reflectă tradiția pastorală a populației.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles și Regina Camilla Foto Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
inchisoare jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
Bali jpg
vant puternic distrugeri jpg
semnul intrebarii jpg
Alfred Bulai / FOTO Arhivă personală / Facebook
457599421 1436432013970085 2985120295267106229 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net