După ce oră nu trebuie să mai bem cafea. Sfatul important dat de medicul Vlad Ciurea

Cafeaua a devenit o băutură comună pentru mulți dintre noi, iar deja o bună parte dintre români beau mai mult de o cană pe zi. Cu toate acestea, faimosul neurochirurg Vlad Ciurea ne atrage atenția că după o oră anume nu ar trebui să mai bem cafea.

Nu ar trebui să mai bem cafea după ora 17 / foto: Freepik
Nu ar trebui să mai bem cafea după ora 17 / foto: Freepik

Neurochirurgul Vlad Ciurea ne atrage atenția că una dintre cauzele bolii Alzheimer este suprasolicitarea creierului, iar atunci când începem un lucru, cel mai bine este să îl și ducem la capăt, înainte de a ne apuca de altceva. Medicul mai explică și faptul că, după o anumită oră, nu ar trebui să mai consumăm cafea, doar pentru a ne forța să rămânem activi mai mult timp.

„Vrem – sau ni se cer – prea multe lucruri din câte avem nevoie să facem. Ne-am obișnuit să muncim foarte mult, să ‘întindem’ timpul pentru performanțe de scurtă durată.

Nu se poate ca unei persoane să îi dai în același timp cinci comenzi, că se pierde. Apare acest fenomen de epuizare nervoasă, foarte frecvent în zilele noastre. Se numește nevroză de suprasolicitare sau, simplu, oboseala creierului”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea pe pagina sa de Facebook.

Ora după care nu ar trebui să mai bem cafea

Faimosul neurchirurg ne explică că nu ar trebui să mai bem cafea după ora 17. Mai mult decât atât, Vlad Ciurea mai spune că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar suprasolicitarea creierului, așa că nu trebuie să ne forțăm prea mult, folosindu-ne de cafea.

„Trebuie să le luăm pe rând, fiecare lucru la timpul lui. Dar orice lucru îl începi, du-l până la capăt. Pentru că acțiunile neterminate rămân în creier, ca niște reziduuri. Nu recomand să bem cafea după ora 17, doar ca să rezistăm mai mult.

Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului. Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică”, mai spune Vlad Ciurea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net