În ce capcană pot pica turiștii români când ajung în Bulgaria? „Nici nu mi-au spus unde pot să plătesc”

Tot mai mulți turiști din țara noastră aleg să meargă în concediu pe plajele sălbatice din Bulgaria, pentru a se bucura de câteva zile liniștite, fără a fi nevoiți să se confrunte cu aglomerația devenită obișnuită în alte destinații turistice. Cu toate acestea, există și riscuri pentru cei care merg în astfel de locuri, iar aceste riscuri sunt generate chiar de către autoritățile de la Sofia.

Plaja sălbatică din apropiere de Krapets
Plaja sălbatică din apropiere de Krapets

Tot mai mulți turiști români, cât și bulgari și germani, aleg să își petreacă concediul pe plajele sălbatice din Bulgaria, iar de aproximativ 3 ani, cea mai populară destinație a devenit plaja din apropierea localității Krapets. Cum aici nu vom găsi șezlonguri, muzică, ori aglomerație, turiștii  pentru a se bucura de natură într-un mediu liniștit și ieftin. Cu toate acestea, potrivit informațiilor de la adevarul.ro, autoritățile din Bulgaria nu văd cu ochi buni popularitatea pe care au câștigat-o astfel de locuri.

Pe data de 16 iunie 2020, Curtea Constituțională din Bulgaria a s-a pronunțat a fi împotriva contestării amendamentelor la Legea Mării Negre, lege care prevede interzicerea camping-ului cu corturi, ori vehicule precum rulotele, în zonele de protecție (dune) de la malul Mării Negre.

Românii se pot trezi cu amenzi de sute de euro

Românii pot lua amenzi uriașe
Românii pot lua amenzi uriașe

Astfel, legislația din Bulgaria permite amendarea celor care vin să campeze în astfel de locuri, iar contravențiile pot ajunge chiar și la sute de euro. Mai precis, poliția din această țară poate amenada turiștii chiar și cu 1.000 de leva, adică undeva în jur de 500 de euro! Chiar săptămâna trecută, autoritățile din Bulgaria au amendat mai mulți turiști ce veniseră în vacanță la plaje sălbatice.

Din păcate, românii afectați de această situație nici măcar nu știu unde să plătească amenzile. „Nici nu mi-au spus unde pot să plătesc. Unii mi-au spus să merg la poliție, alții la bancă. Nu există un cont, nimic”, a spus un șofer din Hunedoara. Iar răspunsul autorităților atunci când s-a atras atenția că în zonă nu există semne care să indice faptul că este interzisă camparea a fost unul stringent: „nu suntem obligați să punem avertismente, toată lumea trebuie să știe legea”, au spus autoritățile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Victoria Principal în Dallas, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
regele charles al iii lea profimedia jpg
index (1) webp
Anastasia Duca jpeg
index webp
copii scoala tableta jpeg
Meghan Markle  Profimedia jpg
Plata cu telefonul cardul bani FOTO Shutterstock jpg
62369320 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net