Care este timpul real de așteptare în vama Giurgiu - Ruse. Cea mai bună oră pentru românii care trec granița din Bulgaria: „Pe pod am așteptat...”

Ultima actualizare:

Sunt restricții pe Podul Giurgiu-Ruse. În momentul de față, se circulă alternativ pe o singură bandă, cea de intrare în Bulgaria fiind închisă pentru reparații. Turiștii români aflați în drum spre Grecia sau Turcia, spun că timpul pierdut în „vamă” este mult mai mare. 

Restricții pe Podul Giurgiu-Rus Foto: Facebook
Restricții pe Podul Giurgiu-Rus Foto: Facebook

Cât au așteptat șoferii în vama Giurgiu - Ruse

„14:03 - 14:48 nici nu am urcat podul înspre Bulgaria, se lasa alternativ intrare/ieșire amestecate cu tiruri”, a postat un șofer pe grupul de Facebook Forum Grecia. „21.15 - oprit la 300 m înaintea sensului giratoriu din Ruse, dirijat de poliție ca să nu se blocheze. 22.10 - trecut cu taxa de pod plătită și verificare buletin. Total - 55 min. la intrare în Ro", a fost un alt mesaj pe Forum Grecia.  

„Sens BG -> RO, 13 iulie, 16:45 ne-am pus la rând pentru a intra în giratoriu. Waze ne tot îndruma să ne întoarcem și să intrăm în giratoriu din partea dreaptă, dar, din păcate, am rămas pe drum drept, fiind la doar câteva sute de metri de sens (în dreptul banzinăriei Europe).Este ora 18:05 și încă nu am ajuns la sensul giratoriu.Prietenii noștri care au urmat indicațiile Waze, tocmai au trecut podul, deși erau în spatele nostru cu vreo 2 km.Revin cu detalii când trecem de vamă.Achitat taxa de pod la 19:27. Trecut vama la ora 19:41", a fost un alt mesaj de pe grupul Forum Grecia. 

Mesaj pe Forum Grecia: „Este totul blocat"

„Sens: Bulgaria - România 13 iulie. 15:54 sens giratoriu Ruse (este totul blocat)16:28 taxa pod 16:33 am trecut podul (dirijează cineva și se trece în funcție te trafic) 16: 39 vama trecută (nu este deloc aglomerat) Sensul România- Bulgaria: este blocat pănă la baza podului", a fost un alt mesaj. 

„13 iulie, Bg=>RO, la 18:20 am ajuns în coada la Ruse, 2 ore timp de așteptare și încă nu trecut vama! Mulțumim vecinilor bulgari care s-au apucat de treaba în vârf de sezon ... visss . Update: 3 ore de traversat granița", a scris un alt șofer. 

Alți șoferi spun că au fost mai norocoși 

„Pe pod am așteptat aproximativ 45 de minute din cauza aglomerației, însă la vamă procesul a fost foarte rapid, durând doar 10 minute. Imediat după ieșirea din vamă, am fost redirecționați pe o rută ocolitoare din cauza unui incendiu de vegetație. Poliția bulgară ne-a îndrumat pe traseul alternativ pentru siguranța noastră", a scris un român pe grupul de Facebook Forum Grecia. 

„Am trecut în 36 de minute de pod și vamă în sensul de mers dinspre Bulgaria spre România (la 23:38 am intrat în coadă pentru plata taxei de pod, la 00:14 trecusem de controlul documentelor în vamă). Cred că am fost usor norocoși. Drum bun tuturor!", a scris un alt turist. 

Traficul pe Podul Giurgiu-Ruse, restricționat pe o bandă din 10 iulie. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din 10 iulie, timp de 730 de zile, vor începe lucrări de reparaţie a Podului Giurgiu - Ruse, pe tronsonul bulgar, care se vor desfăşura zilnic, timp de 10 - 12 ore, pe durata zilei, pe segmente rutiere de 400 de metri. Din acest motiv, traficul rutier nu va fi oprit total, ci se va desfăşura alternativ, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere şi personal de dirijare.

În prima etapă a lucrărilor, circulaţia va fi restricţionată pe sensul de intrare în Bulgaria, ulterior pe sensul de ieşire spre România. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să ruleze cu atenţie sporită, să reducă viteza şi să respecte cu stricteţe semnalizările temporare instituite în zona lucrărilor. De asemenea, şoferii trebuie să ia în considerare posibilitatea măririi timpilor de aşteptare la trecerea frontierei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net