Una caldă, una rece pentru bucureșteni! Un bulevard aglomerat va fi reconfigurat. Cât vor dura lucrările

Ultima actualizare:

Bulevardul Dimitrie Pompeiu, din București, va fi reconfigurat. Artera din nordul Capitalei, renumită pentru multe ambuteiaje, va fi lărgită la patru benzi de circulaţie, iar tramvaiul va circula doar pe mijlocul drumului. Șoferii trebuie să știe, însă că bulevardul va fi blocat parțial timp de trei ani. 

Bulevardul Dimitrie Pompeiu va fi reconfigurat Foto: Facebook
Bulevardul Dimitrie Pompeiu va fi reconfigurat Foto: Facebook

Dimineața și seara, 30.000 de bucureşteni ajung și pleacă de la serviciu pe bulevardul Dimitrie Pompeiu. Pe şoseaua numită şi drumul corporatiştilor, traficul este un calvar, scrie Observatornews.ro. Infrastructura nu a ţinut pasul cu dezvoltarea zonei. Tot mai multe firme şi-au deschis sedii în Pipera. 

Bulevardul va fi lărgit la patru benzi

Primăria Capitalei vrea lărgirea a două benzi de pe bulevardul Dimitrie Pompeiu, astfel încât acesta să poată să cuprindă două benzi pe fiecare sens, linii de tramvai, piste pentru biciclete și trotuare.

Totodată, se va înființa o nouă linie de tramvai, între Platforma Industrială Pipera și B-dul Barbu Văcărescu. Linia se va desfășura pe întreaga lungime a bulevardului Dimitrie Pompeiu și va conecta liniile de tramvai 16 și 36 cu linia 5.

Primăria București vorbește și despre realizarea unei noi parcări de tip Park&Ride în zona B-dului Dimitrie Pompeiu, mai exact în zona adiacentă bulevardului.

Ce a scris viceprimarul pe Facebook

,,Când spui B-dul Dimitrie Pompeiu, spui business. Aici este concentrat principalul pol economic al Capitalei, unde zeci de firme cu cifre de afaceri impresionante își desfășoară activitatea. Mediul de afaceri și-a făcut treaba: a dezvoltat zona. Este rândul Primăriei Capitalei să contribuie, și o facem prin îmbunătățirea accesibilității în zonă”, a scris, pe Facebook, viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu.

Lucrările vor dura 3 ani

Șoferii trebuie să știe că șantierul va dura 3 ani, iar pe perioada lucrărilor se va circula alternativ. ,,Traficul, o să ne cerem scuze bucureştenilor, dar la final, această străpungere va rezolva problema în acea zona pentru că astăzi îţi ia cel puţin jumătate de oră să ieşi de pe o stradă adiacentă pe Pompeiu", a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, pentru Observatornews.ro.

Proiectul ar putea fi făcut în parteneriat cu primăria Sectorului 2. 

Scopul proiectului este fluidizarea traficului, iar întreg proiectul va costa peste 100 de milioane de lei. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net