Una dintre cele mai importante fabrici din România, scoasă la licitație pentru 26 de milioane de euro

Se pare că una dintre cele mai importante fabrici ale industriei metalurgice din țara noastră urmează să fie scoasă la licitație cu un preț de pornire de 26 milioane de euro. Licitația va avea loc pe 28 aprilie 2023.

image

Dan Steel Group Beclean a intrat în procedură de faliment la începutul anului

Fabrica de sârmă Dan Steel Group Beclean a intrat în procedură de faliment la începutul anului, au informat vineri CITR Filiala Cluj împreună cu Prime Insolv Practice, în calitate de lichidatori judiciari. Aceștia au anunțat că au ca intenție să atragă investitori care să readucă la viață fabrica, specificând că în trecut această companie a fost unul dintre principalii angajatori ai orașului Beclean.

Ne propunem să atragem potențiali investitori care să readucă la viață această fabrică cu o istorie de peste 30 de ani, care a fost unul dintre principalii angajatori ai orașului Beclean și totodată o importantă companie în industria metalurgiei din România", a spus Mariana Boiciuc, Senior Partner, CITR Filiala Cluj.

Mariana Bociuc a precizat și faptl că proprietatea are toate utilitățile necesare și acces la calea ferată din incintă, fiind potrivită pentru diferite activități de producție. Pe lângă acestea, pe terenurile excedentare pot fi dezvoltate proiecte fotovoltaice. Valorificarea fabricii și implicit repornirea activității de producție va avea un impact pozitiv asupra zonei, oferind noi locuri de muncă”, a adăugat aceasta.

Principal obiect de activitate: producția de metale feroase

Firma Dan Steel Group Beclean SA a luat naștere acum 22 de ani, în 1991. Aceasta a avut ca principal obiect de activitate producția de metale feroase. Produsele făcute în fabrică erau destinate atât pieței interne, cât și celei externe. Ungaria, Polonia, Serbia, Cehia, Slovacia, fiind printre țările în care ajungeau metalele feroase.

Metalele feroase, sub forme primare și de feroaliaje : cuie, sârmă zincată, sârmă împletită, plasă sudată, panouri, au fost destinate în special sectorului construcțiilor și al agriculturii, precum și altor ramuri ale industriei, care realizau bunuri de larg consum.

Compania care este scoasă la licitație se află pe strada Valea Viilor nr. 3, în localitatea Beclean, județul Bistrița-Năsăud, activul fiind compus din teren de peste 40 de hectare, construcții cu o suprafață totală utilă de 75.460 de metri pătrați și echipamentele aferente. 

Citește mai departe în Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net