UE intervine în criza de semiconductori. Vești bune pentru fabricile europene

Ultima actualizare:

Criza de semiconductori a afectat piața internațională a tehnologiilor și a mașinilor, atât de mult încât fabricile sunt nevoite să-și reducă capacitatea de producție la jumătate. 

fabrica 5 jpeg

Această criză a afectat atât de mult zona mașinilor încât producătorii au întârzieri masive în pregătirea pentru livrare a mașinilor comandate. Ca notă informativă, în Regatul Unit, o Dacia Spring utilizată se vindea mai scump decât una nouă, deoarece compania nu reușea să țină pasul cu precomenzile plasate.

Cât mai durează criza mondială de semiconductori

Așadar, Uniunea Europeană a anunțat un program ambițios privind politicile industriale. Prin acestea, UE propune ca blocul comun să fie un jucător important pe piața internațională a semiconductorilor.

Adoptat de către Comisia Europeană, programul are alocat un buget total de 43 de miliarde de dolari pentru investițiile în sectorul public și privat a industriei de semiconductori. Comisia Europeană dorește să sporească producția sectorului european de la 9%, la 20%, până în 2030.

Totuși, această dorință nu este una nouă. Uniunea Europeană dorea încă din trecut să-și mărească prezența pe piața de dezvoltare și fabricare a cipurilor de semiconductori, dar criza globală cauzată de pandemia cu virusul Sars-Cov-2 a pus pe pauză planurile UE.

„Știm cu toții că deficitul global de semiconductori ne-a încetinit redresarea. Am observat că linii întregi de producție s-au oprit, de exemplu din domeniul autovehiculelor. În timp ce cererea era în creștere, nu am putut livra așa cum era necesar, din cauza lipsei de cipuri. Deci, acest European Chips Act vine absolut la momentul potrivit.”, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit The Verge.

Uniunea Europeană nu este singura putere economică care realizează centralizarea cipurilor pentru o viitoare creștere economică. Țările din întreaga lume au conturat planuri de investiții pentru industrie, iar săptămâna trecută, Camera Reprezentanților a aprobat finanțarea federală în valoare de 52 de miliarde de dolari pentru industria de semiconductori a Statelor Unite, din care 39 de miliarde de dolari fiind alocați dezvoltării de noi fabrici.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net