Cea mai importantă etapă când facem un test antigen. Un medic din Iaşi explică pas cu pas procesul

#Coronavirus

Vrei să te testezi acasă pentru a vedea dacă eşti infectat cu SARS-CoV-2? Trebuie să fii atent la un pas important, dacă vrei ca rezultatul să nu fie un fals negativ, deşi eşti bolnav. Medicul Florin Roşu a explicat exact care sunt etapele pe care trebuie să le urmeze orice când foloseşte un test rapid pentru coronavirus.

La ce trebuie să fim atenţi, când ne testăm acasă
La ce trebuie să fim atenţi, când ne testăm acasă

Medicul Florin Roşu, manager al Spitalul de Boli Infecţioase “Sf. Paracheva” din iaşi, a publicat un clip în care explică cum ne testăm corect acasă, folosing un test antigen. El spune că un test rapid are mai multe elemente: un picurător în care va fi pusă soluţia pentru testare, un beţisor de plastic semi-rezistente cu un tampon de vată în capăt ce este introdus în nas şi testul în sine, pe care se pun picături din substanţa în care este băgat beţişorul după recoltare, conform adevarul.ro.

Cea mai importantă etapă a testului antigen

Conform medicului din Iaşi, cea mai importantă etapă a testări este recoltare şi, dacă e făcută greşit, ea poate duce la un rezultat negative fals, chiar dacă suntem bolnavi. Pentru a evita asta, beţişorul trebuie băgat până în spatele cavităţii bucale şi e indicat să fim ajutaţi de cineva sau să stăm în faţa unei oglinzi.

 „Vom introduce beţişorul până la semnul respectiv. Îl veţi simţi undeva în spatele cavităţii bucale, dar e o senzaţie care nu durează mult şi care nu lasă nicio leziune. E bine dacă există cineva care ne poate ajuta la recoltare, dar dacă suntem singuri, recomand recoltarea în faţa oglinzii, pentru a şti cu exactitate nivelul până la care trebuie introdus”, a explicat Florin Roşu. 

Paşii de după recoltare sunt şi ei importanţi. Conform lui Florin Roşu, partea cu vată a beţişorului trebuie I ntrodusă în picurător, iar apoi amestecat două-trei minute. Beţişorul se scoate apoi şi se reintroduce în folia protectoare. Apoi, capacul picurătorului se închide şi se pun câteva picături din substanţa în Fanta testului. Testul poate fi lăsat şi 15 minute, înainte de a citi rezultatul.

„În momentul de faţă, sunt foarte bine concepute testele şi în interval foarte scurt se vede şi rezultatul, dar putem să lăsăm testul la decantat până la 15 minute”, a spus Florin Roşu.

Când trebuie refăcut testul

Dacă pe rezultat apare doar o linuţă în dreptul literei C, dar niciun în dreptul literei T, testul trebuie repetat.

“Dacă în dreptul literei C există o singură liniuţă, cea de control, rezultatul este negativ, dacă testul este pozitiv, apar două liniuţe, în dreptul C şi T. Dacă se întâmplă să avem o linie doar în dreptul literei T fără să avem în dreptul literei C, testul este declarat invalid şi trebuie repetat”, a mai spus medicul de la Spitalul “Sf. Parascheva”. 

Ce să faci dacă ai simptome de Covid, dar rezultat negativ

El mai are un sfat pentru cei care au simptome de Covid-19, dar au obţinut un rezultat negativ la testul antigen: e important să ia legătura cu medicul de familie, mai ales dacă simptomele sunt dureri de gâtm de cap, febră şi tuse.

 „Chiar dacă avem test negativ, dar avem simptome, suntem obligaţi, în vederea protejării noastre şi a celor din jur, să luăm legătura cu medicul de familie, astfel încât conduita terapeutică să fie cea corectă”, a concluzionat Florin Roşu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bucovina  sursa foto   Shutterstock jpg
Marea Neagră FOTO Shutterstock
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
avion companie HiSky jpg
Sofia jpg
iulius caesar jpg
pasageri avion foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net