Unde îți poți cumpăra un apartament în Capitală cu prețuri mai mici decât anul trecut

Proprietarii din București au început să ceară prețuri mai mici pentru apartamentele cu două camere în cinci zone ale Capitalei, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Apartamente. Foto: Shutterstock.
Apartamente. Foto: Shutterstock.

Care sunt zonele din Capitală cu apartamente mai ieftine decât în 2023

În luna martie, s-au înregistrat scăderi de preț ale apartamentelor cu două camere în cinci zone din București în comparație cu luna martie 2023. Potrivit datelor de la Economica, cea mai semnificativă scădere de preț, de 17%, a fost înregistrată în zona Unirii. Urmează Pantelimon, Rahova-Sebastian și 13 Septembrie, unde prețurile au înregistrat scăderi de 2%, 5% și 7% respectiv. Cel mai mic declin al prețurilor s-a înregistrat în zona Romană-Victoriei, de doar 1%.

Cât costă un apartament cu 2 camere la Unirii

În ceea ce privește media prețurilor cerute pentru apartamentele cu două camere, în zona Unirii aceasta este de aproximativ 100.000 de euro, față de 120.000 de euro cât era în martie 2023. În Pantelimon, media prețurilor este de 70.000 de euro, față de 71.500 de euro anul trecut.

Zonele din București în care prețurile apartamentelor s-au majorat față de 2023

Există, însă, zone în București unde prețurile apartamentelor au crescut în comparație cu anul trecut. În 1 Mai-Bucureștii Noi și Alba-Iulia-Decebal-Muncii, prețurile sunt cu 24% mai mari decât în martie 2023. Această creștere este atribuită numărului mare de apartamente noi, ale căror prețuri depășesc 100.000 de euro.

De asemenea, locuințele din Aviației și Universitate-Kogălniceanu au prețuri mai mari cu 19%, respectiv 18%, comparativ cu cele de anul trecut.

În două cartiere din Capitală prețurile locuințelor sunt sub 70.000 de euro

Doar două cartiere din Capitală au prețuri ale apartamentelor sub 70.000 de euro. Unul dintre ele este Berceni-Giurgiului, iar al doilea este Rahova-Sebastian. În Rahova, prețurile medii cerute de proprietari sunt cu 5% mai mici față de anul trecut, în timp ce în Berceni sunt cu 4% mai mari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net