Unde poți să ai, în România, un salariu de 9.500 de lei. Se fac angajări în acest domeniu

În România există o meserie unde poți fi plătit cu cel puțin 9.500 de lei pe lună. Însă, chiar dacă suma nu este deloc una mică, se pare că nu mulți aplică pentru acest job, în prezent, 600.000 de locuri sunt disponibile în acest domeniu. Despre ce este vorba?

În ce domeniu poți câștiga 9.500 de lei, în România?
În ce domeniu poți câștiga 9.500 de lei, în România?

Unde poți fi plătit cu cel puțin 9.500 de lei pe lună

Cea mai mică sumă pe care o persoană o câștigă în domeniul IT este de aproximativ 9500 de lei net. Însă, chiar dacă salariile nu sunt deloc unele mici, acest domeniu se confruntă cu un deficit destul de mare de personal, 600.000 de locuri de muncă fiind disponibile în acest moment.

De asemenea, meseria de programator, sau cea de angajat în domeniul IT, este cea mai căutată din România, potrivit specialiștilor. Astfel de firme sunt încă în plină dezvoltare – numai în anul 2022 au fost deschise aproximativ 10.000 de companii IT la noi în țară.

„În 2023, într-o piaţă în creştere, companiile IT se luptă cu inflaţia, costurile de personal şi taxele. Conform celor mai recente informaţii oferite de INSSE (Institutul Naţional de Statistică), salariul mediu net în IT a fost de aproximativ 9.500 de lei la finalul anului 2022, o valoare destul de mare dacă o comparăm cu restul salariilor din România.

Aşa cum am menţionat, industria tech locală este în plină expansiune, doar anul trecut au fost fondate peste 10.000 de companii de IT la noi în ţară, iar numărul lor este în continuă creştere. Cererea fiind atât de mare, ne bazăm nu doar pe tinerii absolvenţi, ci şi pe specialiştii proveniţi din reconversie profesională, precum şi pe faptul că industria IT este considerată a fi atât appealing, cât şi de viitor”, a declarat Delia Mandache, Chief People & Transformation Officer în cadrul High-Tech Systems & Software (htss), companie specializată în furnizarea de soluţii software de business, potrivit Ziarul Financiar.

De asemenea, nevoia de personal este atât de mare, încât chiar și cei care nu au experiență în domeniu pot fi angajați, multe companii fac astfel de angajări urmând ca angajatorul să se ocupe de specializările acestora.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

image
image
image
image
image
image
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net