Unde se află cel mai modern liceu din România. Dotările sunt spectaculoase. Orașul nu are niciun șomer

Cel mai modern liceu din România se află într-un oraș în care nu există niciun șomer. Clădirea liceului, ridicată în ultimii doi ani, are o arhitectură spectaculoasă și este dotată, printre altele, cu instalații speciale de filtrare a aerului în fiecare încăpere. Toate sălile de clasă și laboratoarele au aparatură de ultimă generație.

Unde se află cel mai modern liceu din România

Liceul Tehnologic din Sebeș este cel mai modern din România. Foto: Facebook
Liceul Tehnologic din Sebeș este cel mai modern din România. Foto: Facebook

Aproape 1.000 de elevi au început anul școlar în Liceului Tehnologic, cel mai modern din țară deținut de Sebeș, un oraș puternic industrializat din județul Alba, care se află la intersecția autostrăzilor A1 și A10.

Orașul Sebeș iese în evidență și prin faptul că de mai mulți ani, rata șomajului este zero. 

Cel mai modern liceu din România are dotări spectaculoase

Doi ani s-a construit la noua față a Liceului Tehnologic din Sebeș, iar pe 9 septembrie elevii au intrat în „casa nouă”.

Clădirea, care dispune de sisteme panouri fotovoltaice, laboratoare, sală de sport și un amfiteatru, are dotări spectaculoase.

Liceul Tehnologic din Sebeș are dotări spectaculoase. Sursă foto: Facebook
Liceul Tehnologic din Sebeș are dotări spectaculoase. Sursă foto: Facebook

„Avem o clădire care are facilități pentru persoane cu dizabilități, are o autonomie energetică pentru că este capabilă să fie încălzită cu gaz, dar în același timp folosim și celule fotovoltaice, folosim pompe de căldură. Avem senzor pe ceea ce înseamnă sistemul de iluminat astfel încât, atunci când nu există persoane în clasa, sistemul de iluminat se stinge automat tocmai pentru a avea o eficiență energetică a clădirii. De asemenea, avem un aport de aer proaspăt automat, astfel încât nu este nevoie să deschidem geamurile, să putem aerisi o sală de clasă, ea se aerisește automat prin sistemul existent. Totodată, jaluzele automate, avem facilitarea unei amfiteatru, avem spații generoase, pentru spațiile comune, sisteme de supraveghere inteligente care asigură siguranța elevilor”, a enumerat primarul din Sebeș, o parte din dotările celui mai modern liceu din România, potrivit hitfem.

Cât a costat ridicarea și dotarea Liceului Tehnologic din Sebeș

Proiectul a fost realizat printr-o finanțări nerambursabilă de peste 27 de milioane de lei, accesată de Primăria Sebeș prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, la care s-au adăugat fonduri de la bugetul local. Valoarea totală a investiției a fost de peste 60.900.000 lei, potrivit sursei citate.

Toate sălile de clasă  în număr de 34, sunt dotate cu mobilier modern și au tabele sunt interactive care rulează softuri educaționale. La fel și cele trei laboratoare de informatică, unul de fizică, unul de mecanică și încă unul de chimie.

Probabil este și sigurul liceu din România care deține un lift.

Orașul Sebeș are o populație de 26.490 de locuitori, conform recensământului din 2021 și are șomaj zero de câțiva ani.

Liceul Tehnologic din Sebeș. Sursă foto: Facebook
Liceul Tehnologic din Sebeș. Sursă foto: Facebook

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
collin farrell jpg
planseul de la unirii jpg
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
inundatii (4) jpeg
1 student din 3 renunţă la facultate pentru că a ales greșit jpg
avion pexels jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net