Unii dintre români nu vor primi bani! Regulile de acordare a cardurilor sociale și a pachetelor cu alimente s-au modificat

Ultima actualizare:

Regulile privind acordarea cardurilor sociale și pachetelor cu alimente suferă modificări în cazul persoanelor singure și familiilor cu venituri reduse.

Regulile de acordare cardurilor sociale și a pachetelor cu alimente s-au modificat / foto: arhiva
Regulile de acordare cardurilor sociale și a pachetelor cu alimente s-au modificat / foto: arhiva

Guvernul a stabilit, prin proiectul de Hotărâre de Guvern adoptat pe 31 ianuarie, mecanismul de implementare a măsurilor de sprijin destinate persoanelor defavorizate. Cu toate acestea, adoptarea proiectului a avut loc mai târziu decât era planificat, având ca termen-limită 14 ianuarie 2024 pentru aprobarea detaliilor.

Una dintre măsurile propuse este sprijinul pentru alimente acordat persoanelor cu venituri reduse în perioada 2024-2027. Acest sprijin constă în două categorii principale:

Tichete sociale sub formă electronică pentru produse alimentare și mese calde 

Pachete cu produse alimentare 

Ce spune, de fapt, legea din 2024

Conform proiectului de HG, în 2024, tichetele sociale pentru produse alimentare și mese calde vor menține valoarea de 250 de lei, acordate o dată la două luni. În perioada 2025-2027, valoarea acestora va fi de 125 de lei, distribuite o dată la șase luni.

În 2024, beneficiarii ajutorului pentru produse alimentare și mese calde includ pensionari, persoane cu handicap, familii cu doi sau mai mulți copii în întreținere, familiile monoparentale și persoanele singure care au dreptul la ajutorul de incluziune, precum și persoanele fără adăpost.

Începând cu 2025, sprijinul material pentru alimente va fi acordat doar pensionarilor cu vârsta de minim 65 de ani, persoanelor cu handicap și familiilor sau persoanelor singure cu dreptul la ajutorul de incluziune.

Cum se vor acorda pachetele cu alimente, în valoare de 125 de lei

De asemenea, începând cu 2025 și până în 2027, sprijinul material pentru pachete cu produse alimentare, în valoare de maxim 125 de lei, se va acorda o dată la șase luni. În 2024, aceste pachete vor fi distribuite familiilor și persoanelor singure cu dreptul la ajutorul de incluziune, membrilor familiilor beneficiare de ajutor pentru familii cu copii, precum și persoanelor/familiilor aflate temporar în situații critice de viață.

Este important de menționat că, conform informațiilor de pe avocatnet.ro, aceste măsuri nu sunt disponibile pentru persoanele fără domiciliu în România sau care nu pot dovedi că locuiesc aici. Proiectul de Hotărâre de Guvern trebuie publicat în Monitorul Oficial pentru a deveni efectiv, scrie Antena 3 CNN. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
lacey cea mai desteapta gaina jpg
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
Desert fara coacere, cu iaurt, piscoturi si zmeura  Sursa foto shutterstock 1966777006 jpg
picioare femeie pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net