Unul dintre criminalii omului de afaceri Adrian Kreiner, audiat la Poliția Sibiu. Suspectul a fost prins în Scoția

Laurențiu Ghiță, unul dintre presupușii criminali ai omului de afaceri Adrian Kreiner este audiat la această oră la Poliția din Sibiu. El a fost adus în România vineri seară cu o curasă de la Londra. Un alt bărbat suspectat că a participat la crimă a fost prins în Irlanda de Nord iar al treilea este de negăsit

Laurențiu Ghiță unul dinrte suspecții pentru uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner
Laurențiu Ghiță a fost adus în țară sub escortă din Marea Britanie. Captură stirileprotv.ro

Laurențiu Ghiță (35 de ani), suspect în cazul crimei omului de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner, a fost adus în țară în noaptea de 29 spre 30 decembrie. Bărbatul a fost găsit în luna noiembrie în Scoția, fiind arestat de autorități. 

Declarația ministrului Justiției despre sosirea suspectului 

„Azi-noapte a fost adus în țară, din Marea Britanie, unul dintre suspecții crimei de la Sibiu. Este vorba despre Ghiță Laurențiu, cercetat penal pentru omor calificat și tâlhărie calificată. Pe 6 noiembrie, el și alți doi bărbați au intrat în casa unui om de afaceri din Sibiu pentru a fura bunuri de valoare. Cei trei au aplicat lovituri bărbatului rezultând în decesul acestuia”, a anunțat în cursul zilei de vineri ministrul de Justiție Alina Gorghiu, potrivit Mediafax. 

Ce s-a petrecut cu suspectul adus din Scoția 

Suspectul a fost dus de la aeroportul Henri Conadă de la Otopeni la arestul central al Poliției Capitalei denumit și Beciul Domnesc. În această dimineață a fost  prezentat în fața judecătorilor pentru confirmarea mandatului european de arestare.  

Ulterior, în cursul după-amiezii a fost dus la Sibiu, pentru a fi audiat de procurorul de caz și echipa care anchetează uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner. La această oră el este încă audiat și nu s-a aflat încă nimic dacă și-a manifestat dreptul la tăcere ca și alți implicați în caz sau a făcut mărturisiri. 

În prezent, se derulează procedurile și pentru extrădarea unui alt suspect, și anume Minae Cristian Marian, care a fost prins în Irlanda de Nord, tot în luna noiembrie. 

Cel de-al treilea presupus criminal, Zuleam Costinel Cosmin, este căutat în continuate de autoritățile române și străine. 

Cazul Adrian Kreiner pe scurt 

Omul de afaceri sibian Adrian Kreiner a fost jefuit și torturat pe 6 noiembrie de trei indivizi care au venit la furat în vila lui de pe strada Moldoveanu. Bărbații l-au bătut cu bestialitate pentru a-l deposeda de bunurile de valoare.  

Atacatorii l-au legat ca în filme, l-au lovit și, la plecarea din casă, l-au acoperit cu o pătură. Cei trei, cu cagule pe feţe i-au ameninţat cu pistolul fiica după ce aceasta l-a văzut pe nul dintre ei.  

Suspecții s-au sperit după ce au descoperit că fata sunase la 112, apoi au fugit cu ceasuri în valoare de aproximativ 200.000 de euro. Kreiner a murit după câteva zile la spital. Indivizii au reușit să fugă din țară, fiind ajutați de un „cărăuș” din județul Timiș care nu a vrut să declare nimic în anchetă. Acesta a fost deja arestat preventiv în România. 

Ce se știe de ceilalți doi suspecți de crimă 

Potrivit oradesibiu.ro, ceilalți doi suspecți căutați pentur crimă sunt Minae Marian Cristian și Zuleam Costinel Cosmin. Primul s-a născut în data de 31.10.1988 în Bechet, județul Dolj. Poreclit „Pușcărie”, suspectul este domiciliat în Zaval, județul Dolj. La data de 19.11.2023, Tribunalul Sibiu a emis mandatul de arestare preventivă nr. 50/UP pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat și două infracțiuni de tâlhărie calificată. Minae ar fi participat la un furt și în anul 2013, fiind condamnat la 5 ani închisoare.  

Zuleam Costinel Cosmin s-a născut în același județ, în localitatea Valea Stanciului, la data de 06.05.1992. Individul, în vârstă de 31 de ani, locuia în Horezu Poienari, județul Dolj. Și în cazul lui, Tribunalul Sibiu a emis mandat de arestare pentru omor și două infracțiuni de tâlhărie calificată.

Despre Zuleam se crede că ar fi cel care a coordonat gruparea. El este cel care a reușit să părăsească primul țara, împreună cu iubita lui, cei doi fiind duși în afara granițelor de către Ilie Sitariu, bărbatul din Timișoara arestat preventiv la Sibiu. Zuleam ar fi plecat în Belgia la scurt timp după ce Kreiner a decedat la spital

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldații ucraineni evacuează locuitorii din localitățile de lângă granița cu Rusia FOTO PROFIMEDIA
image
image
image
image
image
image
colegiu iasi jpg
beach 2100369 1280 jpg
fructe liofilizate1 jpg
perchezitii traficanti droguri Vaslui FOTO DIICOT Vaslui (4) jpeg
scoarta de copac jpg
regina maria jpg
meghan markle harry nigeria gettyimages jpg
autostrada 10 arabia saudita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net