Uraa! Avem manuale noi. Elevii din clasele mici au aşteptat Abecedarele 73 de zile
E bucurie mare în clasele mici. Când a început anul şcolar, prichindeii din clasele întâi şi a II-a au găsit pe bănci bombonele şi calendare, în loc de manuale. Iată că de ieri au început să vină cărţi nou-nouţe.
Chiar şi fără manuale, învăţătorii nu au stat degeaba 73 de zile. Au lucrat după variantele digitale, pe care le-au găsit gratuit pe pagina de Internet a Ministerului Educaţiei. Reporterii Click! au fost la şcoala 49, din capitală, să vadă dacă elevii mici sunt bucuroşi că, în sfârşit, au primit manuale pe hârtie.
Am intrat într-o clasa întâi să aflăm chiar de la şcolari cum sunt noile manuale pe hârtie. I-am găsit răsfoind de zor cărţile noi, venite direct din tipografie. ”Îmi plac foarte mult. Sunt vesele, au desene frumoase şi exerciţii uşoare”, ne-a spus Jessica, o puştoaică de 7 ani, care ştia deja cât face 13 plus 17. Învăţătoarea Mădălina Petre le predase deja adunările cu două cifre din manualul digital. Cărţile şcolare pentru clasele întâi şi a doua nu au fost pe băncile elevilor la 15 septembrie pentru că licitaţiile s-au împotmolit în contestaţii.
"Lipsesc cărţile de Română şi Engleză"
”Am primit 185 de manuale noi de Matematică la clasa întâi şi câte 116 manuale noi la Comunicare în limba română şi Matematică pentru clasa a II-a. Urmează să sosească şi manualele de Engleză şi Comunicarea în limba română la clasa întâi, până în 15 decembrie”, ne-a explicat directorul Viorica Baibarac, de la Şcoala generală nr.49, situată în cartierul Vatra Luminoasă din Capitală.
Variantele digitale au salvat lipsa cărţilor noi
”În şcoala noastră, toate clasele au Internet, aşa că învăţătorii au lucrat până acum pe manualele în format digital”, ne-a explicat Viorica Baibarac. Cărţile noi au fost însoţite de compact discuri pe care sunt înregistrate variantele în format digital. Din 16 octombrie, peste 100 de milioane de părinţi şi învăţători au accesat pagina manuale.edu, de unde se pot descărca gratuit cărţile pentru clasele întâi şi a II-a.