Uragan de categoria 5, atenționare MAE pentru românii care călătoresc în Mexic, Belize, Guatemala și Honduras.

Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare importantă pentru toți cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Statele Unite Mexicane, Belize, Republica Guatemala și Republica Honduras. Conform informațiilor transmise de autoritățile competente, furtuna tropicală Beryl a escaladat la nivelul unui uragan de categoria 5 pe scara Saffir-Simpson, cea mai înaltă categorie, indicând un potențial extrem de distrugere.

Uragan. Foto: arhiva.
Uragan. Foto: arhiva.

Detalii despre uraganul Beryl

Uraganul Beryl se îndreaptă rapid spre centrul Mării Caraibilor și există o posibilitate semnificativă ca acesta să atingă coastele Mexicului și ale statelor din America Centrală în perioada 4-5 iulie 2024. În prezent, centrul uraganului este situat la aproximativ 3.590 de kilometri sud-est de Cancun și la 565 de kilometri de Barbados, cu vânturi maxime susținute de 260 km/h și rafale care pot atinge 300 km/h.

Riscuri și recomandări

Uraganele de categoria 5 reprezintă un risc major și pot provoca daune semnificative imobilelor și infrastructurii costiere. De asemenea, este de așteptat ca zborurile să fie anulate sau întârziate semnificativ în aeroporturile din zona Rivierei Maya și a Peninsulei Yucatan din Mexic, precum și în Belize, Republica Guatemala și Republica Honduras.

MAE recomandă cetățenilor români să evite călătoriile în aceste regiuni până la trecerea pericolului. În cazul în care se află deja în aceste țări, românii sunt sfătuiți să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților locale de protecție împotriva dezastrelor naturale și protecție civilă. Este esențial să urmăriți constant informările oficiale și să fiți pregătiți pentru eventualitatea unei evacuări sau să găsiți adăposturi corespunzătoare.

Surse de informare

Pentru a se menține informați, cetățenii români pot consulta următoarele surse oficiale:

Statele Unite Mexicane: Comisia Națională a Apelor;

Belize: Organizația Națională de Management al Urgențelor.

Este crucial să luați în considerare aceste avertismente și să luați măsurile de precauție necesare pentru a vă proteja pe voi și pe cei dragi. Monitorizarea constantă a evoluției uraganului și menținerea unei linii de comunicare deschise cu autoritățile locale și cu ambasadele sau consulatele românești din zonă sunt esențiale în astfel de situații de urgență.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
haine albe freepik jpg
soti eutanasie jpg
virgina 2 jpg
gustari masina jpg
prima casa jpg
litoral jpg
sinucidere constanta jpg
bacalaureat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net