Urs izbit de dou─â ma┼čini pe DN 1. Autorit─â┼úile nu l-au putut prinde, s─â ├«i acorde ├«ngrijiri

Episod ┼čocant pe ┼čosea! Un urs mascul, ├«n v├órst─â de cel pu┼úin 6 ani, a fost lovit joi sear─â, consecutiv, de dou─â ma┼čini, ├«n timp ce ├«ncerca s─â traverseze Drumul Na┼úional 1 prin dreptul comunei prahovene Cornu.Animalul are dou─â membre fracturate ┼či n-a putut fi capturat pentru acordarea de ├«ngrijiri medicale.

image
├Än ultimii ani, ur┼čii ┼či-au f─âcut apari┼úia frecvent pe ┼čoselele din Rom├ónia

A ie┼čit ├«n calea ma┼činilor ┼či n-a putut fi evitat! Un urs adult ┼či-a f─âcut apari┼úia, joi sear─â, dintr-o zon─â cu mult─â vegeta┼úie aflat─â la marginea ┼čoselei pe DN 1. Animalul era fug─ârit, se pare, de o ursoaic─â ├«nso┼úit─â de pui.

Masivul patruped a ├«ncercat s─â traverseze ┼čoseaua aglomerat─â ┼či a fost lovit de o ma┼čin─â care nu a avut timp s─â fr├óneze.

Animalul a reu┼čit totu┼či s─â sar─â peste separatoarele din beton, a ajuns pe sensul opus ┼či, din nefericire, a fost izbit de un al doilea autoturism. 

De┼či r─ânit, ursul s-a ridicat, a intrat ├«n p─âdurea de pe marginea ┼čoselei. De altfel, animalul a fost identificat de localnici ├«ntr-o zon─â st├óncoas─â din apropiere.

Cornel Nanu, primarul comunei Cornu, a dezv─âluit c─â ursul este r─ânit ÔÇŁr─âuÔÇŁ, av├ónd membrele din spate fracturate, scrie adevarul.ro.

Autorit─â┼úile locale au ├«ncercat prinderea animalului, dar acesta a reu┼čit s─â se t├órasc─â p├ón─â ├«ntr-o zon─â greu accesibil─â.

ÔÇŁS-a refugiat ├«ntr-o zon─â mai s─âlbatic─â, ├«ntr-o p─âdurice ┼či pe un loc st├óncos, unde nu puteam s─â ajungem cu oamenii, fiindc─â i-am pune ├«n pericolÔÇŁ, explic─â edilul din Cornu.

image
Izbit de a doua ma┼čin─â, animalul s-a ridicat. Captur─â video

ÔÇťAm ├«ncercat ┼či l-am alungat cu c├óinii, dar nu puteam s─â-l tranchiliz─âm. Arma nu trage dec├ót de la distan┼úa de maximum 30 de metri. S─â ne fi apropiat noi pe coast─â, ├«n p─âduricea aceea, era riscant. Nu ne era fric─â de el, fiindc─â nu nu mai reprezint─â un pericol, dar ne-a fost fric─â de ursoaic─â. Are pui - doi sau poate chiar trei de anul acesta ┼či vreo doi de acum doi ani. Acesta a fost necazul. Dac─â ne ataca, ajungeam la ni┼čte situa┼úii mai complicate. Ar fi trebuit s-o ├«mpu┼čc─âm, a┼ča c─â am luat decizia, deocamdat─â, s─â l─âs─âm lucrurile a┼ča. Dac─â ursul va ap─ârea din nou, vom vedea ce m─âsuri vom luaÔÇŁ, mai spune Cornel Nanu.

image
De┼či r─ânit, a reu┼čit s─â intre ├«n p─âdure. Captur─â video

La Comarnic, ora┼č aflat ├«n apropiere, localnicii au anun┼úat c─â le-au disp─ârut oi din turm─â. Un alt locuitor din Comarnic a reclamat un atac la cote┼úul cu porci. ÔÇŁUr┼čii au ie┼čit din hibernare mult prea devreme, parc─â ├«n nici un an nu s-a ├«nt├ómplat a┼ča repede. Nici nu au ie┼čit oile pe islaz ┼či ur┼čii au ├«nceput s─â mi┼čune. Deja am avut vreo trei ac┼úiuni s─âpt─âm├óna trecut─â, ├«ntruc├ót animalele au ├«nceput s─â coboare ├«n localitateÔÇŁ, arat─â Sorin Popa, primarul din Comarnic.

Un om a murit ┼či doi au fost r─âni┼úi

2021 va r─âm├óne ├«n istoria Prahovei drept unul dintre cei mai s├óngero┼či ani, din cauza atacurilor repetate ale ur┼čilor.

├Än toamna anului trecut, un om a murit ┼či al┼úi doi au fost grav r─âni┼úi ├«n decurs de numai c├óteva s─âpt─âm├óni. Ur┼čii au ├«nceput s─â coboare din ce ├«n ce mai des, inclusiv ├«n ora┼če, ├«n zone de recreere ┼či chiar ├«n curtea Spitalului de Psihiatrie Voila din C├ómpina.

Doar la Cornu, comun─â ├«nvecinat─â cu C├ómpina, Breaza ┼či Comarnic, coboar─â frecvent cel pu┼úin ┼čapte ur┼či, dintre care patru sunt adul┼úi.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
foto 1   Cristina Spatar JPG
carmen tanase jpeg
card ajutor jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
trans bhutan cnn
giani vladimir 25713800 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
pui de urs
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg
canicula bucuresti puncte de ajutor  (3) JPG