Urs izbit de două maşini pe DN 1. Autorităţile nu l-au putut prinde, să îi acorde îngrijiri

Episod şocant pe şosea! Un urs mascul, în vârstă de cel puţin 6 ani, a fost lovit joi seară, consecutiv, de două maşini, în timp ce încerca să traverseze Drumul Naţional 1 prin dreptul comunei prahovene Cornu.Animalul are două membre fracturate şi n-a putut fi capturat pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În ultimii ani, urşii şi-au făcut apariţia frecvent pe şoselele din România
În ultimii ani, urşii şi-au făcut apariţia frecvent pe şoselele din România

A ieşit în calea maşinilor şi n-a putut fi evitat! Un urs adult şi-a făcut apariţia, joi seară, dintr-o zonă cu multă vegetaţie aflată la marginea şoselei pe DN 1. Animalul era fugărit, se pare, de o ursoaică însoţită de pui.

Masivul patruped a încercat să traverseze şoseaua aglomerată şi a fost lovit de o maşină care nu a avut timp să frâneze.

Animalul a reuşit totuşi să sară peste separatoarele din beton, a ajuns pe sensul opus şi, din nefericire, a fost izbit de un al doilea autoturism. 

Deşi rănit, ursul s-a ridicat, a intrat în pădurea de pe marginea şoselei. De altfel, animalul a fost identificat de localnici într-o zonă stâncoasă din apropiere.

Cornel Nanu, primarul comunei Cornu, a dezvăluit că ursul este rănit ”rău”, având membrele din spate fracturate, scrie adevarul.ro.

Autorităţile locale au încercat prinderea animalului, dar acesta a reuşit să se târască până într-o zonă greu accesibilă.

”S-a refugiat într-o zonă mai sălbatică, într-o pădurice şi pe un loc stâncos, unde nu puteam să ajungem cu oamenii, fiindcă i-am pune în pericol”, explică edilul din Cornu.

Izbit de a doua maşină, animalul s-a ridicat. Captură video
Izbit de a doua maşină, animalul s-a ridicat. Captură video

“Am încercat şi l-am alungat cu câinii, dar nu puteam să-l tranchilizăm. Arma nu trage decât de la distanţa de maximum 30 de metri. Să ne fi apropiat noi pe coastă, în păduricea aceea, era riscant. Nu ne era frică de el, fiindcă nu nu mai reprezintă un pericol, dar ne-a fost frică de ursoaică. Are pui - doi sau poate chiar trei de anul acesta şi vreo doi de acum doi ani. Acesta a fost necazul. Dacă ne ataca, ajungeam la nişte situaţii mai complicate. Ar fi trebuit s-o împuşcăm, aşa că am luat decizia, deocamdată, să lăsăm lucrurile aşa. Dacă ursul va apărea din nou, vom vedea ce măsuri vom lua”, mai spune Cornel Nanu.

Deşi rănit, a reuşit să intre în pădure. Captură video
Deşi rănit, a reuşit să intre în pădure. Captură video

La Comarnic, oraş aflat în apropiere, localnicii au anunţat că le-au dispărut oi din turmă. Un alt locuitor din Comarnic a reclamat un atac la coteţul cu porci. ”Urşii au ieşit din hibernare mult prea devreme, parcă în nici un an nu s-a întâmplat aşa repede. Nici nu au ieşit oile pe islaz şi urşii au început să mişune. Deja am avut vreo trei acţiuni săptămâna trecută, întrucât animalele au început să coboare în localitate”, arată Sorin Popa, primarul din Comarnic.

Un om a murit şi doi au fost răniţi

2021 va rămâne în istoria Prahovei drept unul dintre cei mai sângeroşi ani, din cauza atacurilor repetate ale urşilor.

În toamna anului trecut, un om a murit şi alţi doi au fost grav răniţi în decurs de numai câteva săptămâni. Urşii au început să coboare din ce în ce mai des, inclusiv în oraşe, în zone de recreere şi chiar în curtea Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina.

Doar la Cornu, comună învecinată cu Câmpina, Breaza şi Comarnic, coboară frecvent cel puţin şapte urşi, dintre care patru sunt adulţi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net