Usturoiul şi ceapa te apără de răceli

Ultima actualizare:

    Consumaţi zilnic ceapă şi usturoi
Consumaţi zilnic ceapă şi usturoi

Trecerea bruscă de la 29 de grade la 19, în timpul zilei, ne-a prins nepregătiţi fizic, dar şi psihic. Şi cum răcelile şi virozele sunt, deja, la ordinea zilei, Click! te învaţă cum să te fereşti de ele.

Medicul Cristian Sever Oană spune că un organism sănătos se adaptează la schimbările dure de vreme în circa 14 zile. Prin urmare, trecerea de la căldură la 19 grade îi poate afecta pe bolnavii cronici, pe copii şi pe bătrâni.

Specialistul îi sfătuieşte, astfel, pe părinţi să-i îmbrace corespunzător pe copii: "Să înlocuiască tricoul cu o bluză cu mânecă lungă şi să nu plece de acasă fără o jachetă. Bătrânii să evite expunerea îndelungată la frig şi umezeală. Din cauza acestor doi factori, mucoasa nazală se congestionează şi devine vulnerabilă la infecţii, cum ar fi guturaiul", a adăugat dr. Oană.

La rândul lor, cardiacii, bolnavii de reumatism şi astmaticii au de suferit în aceste zile. "Aceste persoane trebuie să meargă la medic pentru a li se regla doza de medicamente, pentru anotimpul rece", a mai spus medicul. De asemenea, pe fondul unei schimbări bruşte de temperatură la persoanele meteo sensibile pot apărea stări de nervozitate, modificări de ritm cardiac, tulburări ale somnului, ajungându-se chiar până la depresie.

Minus 3 grade. Cea mai scăzută temperatură din această toamnă

Valul de aer polar părăseşte azi ţara noastră, dar lasă în urmă temperaturi mai scăzute decât ar fi fost normal pentru această dată. Ieri noapte, s-au înregistrat cele mai mici valori din această toamnă: minus 3˚C la Întorsura Buzăului, Târgu Secuiesc, Apa Neagră (în nordul Olteniei), iar cel mai „cald" a fost la Sulina, 8˚C.

Ieri, la prânz, au fost 18 -19˚C în sudul ţării. Vremea se va menţine mai rece decât normal până săptămâna următoare. Vor fi 16 -18˚C în Banat, 14 -16˚C în Transilvania şi Moldova, 18 -20˚C în Muntenia, iar la munte 6-8˚C. Sunt şanse de ploaie, dar nu în cantităţi mari. Temperaturile vor creşte uşor, între 14 şi 17 octombrie, dar pentru scurt timp. (M. Dohi)

Uite ce nu trebuie să lipsească din frigider

În această perioadă a anului, trebuie să ne alimentăm corespunzător:

- Avem nevoie de multă vitamina C, ceea ce înseamnă că nu trebuie să ne lipsească din frigider: ardeiul gras, pătrunjelul, broccoli, conopida, ţelina, varza, lămâile, portocalele, grepfrutul şi afinele.

- Consumaţi zilnic ceapă şi usturoi, pentru că au un efect anti-inflamator şi ajută organismul să lupte împotriva infecţiilor.

- O dată pe săptămână mâncaţi ciuperci. Acestea stimulează sistemul imunitar, crescând producţia celulelor albe.De două-trei ori pe săptămână, consumaţi ouă, întrucât au un conţinut crescut de proteine şi protejează corpul de bacterii şi germeni.

- Fasolea trebuie inclusă în meniu, astfel încât să o consumăm de două-trei ori pe săptămână, pentru că este bogată în carbohidraţi şi zinc. Acestea ajută la producerea de celule albe, esenţiale pentru sănătatea organismului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Șofer la volan  Foto Pixabay jpg
inchisoare medievala jpg
profesor jpg
daniel david ubb fb jpg
phone 292994 1280 jpg
Izvorul de la Manastirea Sf  Dionisie Exiguul si Sf  Efrem jpg
4 front poza mare jpg
cat 7032641 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net