Uzina Dacia, afectată de războiul din Ucraina. Ce se întâmplă, de luni, la fabrica din Mioveni

Ultima actualizare:

Efectele războiului din Ucraina se fac simțite și în cadrul Automobile Dacia, cel mai mare producător român de mașini. Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia va fi oprită pentru mai multe zile, începând de luni, 14 martie. Decizia anunțată de companie vine ca urmare a scăderii de comenzi de cutii de viteze, din partea uzinelor Renault din Rusia.

image

Criza generată de războiul din Ucraina şi restricţiile impuse Rusiei, suprapuse peste criza de semiconductori, au determinat oprirea ambelor uzine Renault din Rusia.

Angajaţii care vor rămâne acasă vor primi 85% din salariu şi tichetele de masă aferente, anunță publicația Profit.ro.

Uzina Dacia din România produce componente pentru fabricile Global Acces ale Renault Group, dar şi pentru alte modele ale mărcii, precum şi pentru Nissan. La capitolul componente, la Mioveni sunt produse atât motoare, cât şi cutii de viteze. De aici, cutiile sunt expediate inclusiv în Rusia, unde Renault Group are două uzine: în Moscova, pentru maşinile sub siglă Renault, şi la Togliatti, pentru maşinile Lada produse de AvtoVAZ.

ȘI Volkswagen avertizează că invazia Rusiei în Ucraina i-ar putea afecta afacerile în 2022

Volkswagen, cel mai mare producător de automobile din Europa, a declarat vineri că războiul din Ucraina i-ar putea afecta afacerile în acest an, transmite Reuters, citat de News.ro.

Producătorii de automobile, inclusiv Volkswagen şi BMW, se străduiesc să găsească surse alternative de piese vitale fabricate în Ucraina din locuri mai îndepărtate, precum China şi Mexic, în timp ce invazia Rusiei opreşte liniile de asamblare şi rupe lanţuri complexe de aprovizionare.

"Există riscul ca cele mai recente evoluţii din războiul din Ucraina să aibă un impact negativ asupra afacerilor grupului Volkswagen. Acest lucru poate avea ca efect blocaje în lanţul de aprovizionare", a spus compania.

Și la Mercedes Benz sunt probleme

Compania Mercedes-Benz a afirmat în raportul său anual publicat vineri (11 martie) că războiul din Ucraina a creat o serie de riscuri, de la întreruperea producţiei la aprovizionarea cu piese şi energie sau chiar atacuri cibernetice. Mercedes-Benz are o fabrică de maşini în oraşul Esipovo, la 40 km nord-vest de Moscova, cu peste 1.000 de angajaţi, care produce sedanuri şi SUV-uri clasa E.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google NewsFacebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net