”Vacanță mobilă” pentru elevii din 10 județe

Ultima actualizare:

Pentru elevii și profesorii din 10 județe, luni, 13 februarie este prima zi de vacanță. Este vorba despre cei din Gorj, Hunedoara, Teleorman, Prahova, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Călărași, Cluj și Dâmbovița. 

Elevii din 10 județe au intrat în vacanță Foto: Facebook ministerul Educației
Elevii din 10 județe au intrat în vacanță Foto: Facebook ministerul Educației

Luni, 20 februarie, va începe modulul cu numărul 4 pentru aceștia. Primii care au avut deja vacanță au fost cei din Ilfov și Suceava, în perioada 6-10 februarie. În intervalul 20-24 februarie, elevii și profesorii din alte 30 de județe vor avea liber.

Ce pot face elevii în vacanță

Este vorba și despre cei din București. Și pentru că mulți părinți se întreabă ce să facă cu cei mici în acea perioadă, cei de la Muzeul Țăranului, din București, vin în ajutorul lor. Organizează zeci de ateliere creative. De exemplu, copiii pot participa la atelierul de mărțișor, cel de teatru de umbre, atelierul de realizat felicitări cu ajutorul ștampilelor, atelier de confecționat mărțișoare din pănuși etc.

Amintim că este pentru prima oară când apare o astfel de vacanță mobilă în structura anului școlar. Potrivit calendarului actual, pentru anul școlar viitor, care a fost suspus dezbaterii publice până pe 6 februarie, vacanța mobilă se păstrează, fiecare inspectorat urmând să decidă în ce săptămână din luna februarie va fi. În acest an școlar, elevii și profesorii au parte și de programul „Școala altfel” și „Săptămâna verde”, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare. Derularea celor două programe nu se planifică în același interval de cursuri.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net