Veste bună pentru elevi! Câți bani vor primi cei de nota 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională

Ultima actualizare:

Elevii de nota 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi recompensați cu sume frumoase de bani. Guvernul a adoptat o hotărâre prin care acordă un stimulent financiar celor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și absolvenților de liceu cu media 10 la Bacalaureat.

Elevii de 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi recompensați
Elevii de 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi recompensați

Sesiunile următoare de Evaluarea Națională și Bacalaureat se anunță mai palpitante pentru elevii silitori. Pentru moment, însă, noua hotărâre îi bucură enorm pe cei care au dat examene în 2022.

Vezi și: Schimbări majore pentru elevi! Calendarul examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională

Ce sume de bani vor primi elevii de nota 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională

Sumele nu sunt deloc de neglijat, mai ales pentru un tânăr care vrea să fugă într-o excursie după terminarea examenelor.

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care acordă elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională un stimulent financiar de 2.000 de lei. Totodată, absolvenții de liceu cu media 10 la Bacalaureat vor primi un stimulent de 5.000 de lei, conform Agerpres.  

Vezi și: Schimbări majore pentru elevi! Calendarul examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională

La propunerea premierului Nicolae-Ionel Ciucă, chiar în timpul şedinţei de guvern, varianta iniţială propusă de Ministerul Educaţiei a fost majorată.

Astfel, s-a dublat de la 1.000 la 2.000 de lei valoarea acestui stimulent financiar pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la evaluarea naţională din clasa a VIII-a, sesiunea 2022, şi de la 3.000 la 5.000 de lei a fost mărirea acestui stimulent pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la examenul naţional de bacalaureat”, a transmis purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru. 

Vezi și: Lecție de viață! Surpriza primită de 10 elevi din mediul rural. „Au fost aşa de emoţionaţi, încât aproape că n-au dormit deloc”

Aceste stimulente financiare se vor acorda pentru absolvenţii clasei a VIII-a care au obținut media 10 la Evaluarea Națională, sesiunea 2022, și cei cu nota 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022.

„Este vorba despre 237 de absolvenţi ai clasei a VIII-a şi, respectiv, 239 absolvenţi de liceu", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.   

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Dublin 1b jpg
Papusi 1b jpg
coffee 791045 1280 jpg
rusalii jpg
incaierare bataie agresiune
silhouette 3777403 1280 jpg