Lecție de viață! Surpriza primită de 10 elevi din mediul rural. „Au fost aşa de emoţionaţi, încât aproape că n-au dormit deloc”

Jos pălăria pentru profă! Zece elevi de la o şcoală din mediul rural au fost în prima tabără din viaţa lor, au călătorit pentru prima dată cu trenul şi au avut parte de experienţe minunate în Delta Dunării. Vacanţa a fost un premiu câştigat de diriginta lor la o conferinţă online Super Teach, scrie adevarul.ro.

image
Puştii din Găneasa s-au bucurat, în premieră, de călătoria cu trenul

Povestea elevilor din clasa a VI-a A de la Şcoala Gimnazială Găneasa (Olt) a început în 2020, când profesoara Claudya Neacşa, participantă la o conferinţă online Super Teach, promovată de mediul privat, a ridicat o problemă importantă în cadrul conferinţei.

Cadrul didactic a întrebat ce soluţii s-ar putea găsi pentru sprijinirea copiilor cu cerinţe educaţionale speciale.

Sigur te interesează: Eveniment spectaculos lângă București! Ce surprize au primit zeci de copii cu probleme de sănătate

„În cadrul conferinţelor online ne-au invitat să punem întrebări, iar cele mai interesante erau premiate. S-a întâmplat ca gândurile mele să ajungă la inimile organizatorilor, astfel că m-au recompensat. Fiind pandemie, n-am reuşit atunci să plecăm în excursia oferită drept cadou, dar am izbutit acum”, explică profesoara Claudya Neacşa.

image
Claudya Neacşa şi cei zece năzdrăvani, la piscina din complexul turistic

Mai rămânea o problemă: tabăra era pentru 10 elevi, iar diriga avea în clasă 13.

„Le-am spus că n-aş vrea să fac diferenţe şi au fost de acord, ceea ce a însemnat foarte mult. Între timp, trei dintre ei, din motive obiective, n-au reuşit să mai vină“, spune profesoara.

Tabăra de la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, a fost prima pentru copiii din Găneasa, care nu mai merseseră cu trenul. Puştii au plecat în expediţia verii însoţiţi de dirigintă şi de soţul ei, preotul Constantin Neacşa, aproape de miezul nopţii, din gara Slatina.

image
La masă, după orele petrecute pe plajă

„Au fost aşa de emoţionaţi, încât aproape că n-au dormit deloc. A doua zi, la 9,30, am fost în Tulcea. Un microbuz ne-a dus la Murighiol, iar de acolo am călătorit cu o barcă pusă la dispoziţie tot de cei de la Green Village (tabăra a fost oferită de Dragoş Anastasiu, unul dintre fondatorii Super Teach). Am ajuns la Sfântu Gheorghe şi am stat la camping, în căsuţe de câte doi, ceea ce a fost grozav pentru copii“, zâmbeşte diriginta.

image
Căsuţele de poveste din camping. Fotografii: Arhivă personală Claudya Neacşu

Aventura micilor exploratori a început în scurt timp. Dimineaţa, dădeau fuga la mare, pe plaja la care ajungeau în 10-15 minute de mers pe jos.

„O zi am ţinut-o special pentru explorare. Ne-a plimbat cu barca un fost cadru militar, care făcuse Biologie“, detaliază profa.

Elevii au fost învăţaţi să recunoască diferite specii de păsări, au văzut nuferii, au privit caii care trăiesc în sălbăticie, s-au bucurat de peisaje şi au făcut sute de fotografii.

Copiii au început, cu ocazia vacanţei, şi un jurnal. Fără să-şi dea seama, au uitat complet de telefoane.

”Elevii mei au fost grozavi. Pentru noi toţi a fost o experienţă de suflet“, încheie, entuziasmată, Claudya Neacşu. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
Anamaria Prodan jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Camera Deputaţilor FOTO Alexandru Dobre / Mediafax
Giorgia Meloni FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 26 septembrie sf neagoie basarab png
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
foto1 jpeg
1231 jpg
palatul patriarhiei foto basilica (5) jpg
Phoebe Lee Matthew a fost mușcată de o „văduvă falsă” jpg