Un elev de liceu din Botoșani a luat foc în timpul orelor, după ce și-a dat cu lichid inflamabil pe el

Un caz de-a dreptul șocant s-a petrecut într-un liceu din Botoșani, unde un elev de 17 ani a ars ca o torță în timpul cursurilor, în timp ce profesorul era ieșit din clasă. Băiatul, care este un copil cu nevoi speciale, spune că ar fi fost incendiat de către colegi, însă aceștia susțin că și-ar fi dat foc singur, cu un spray și cu o brichetă.   

Liceul Tehnologic Nicoale Bălcescu din Botoșani
Liceul Tehnologic Nicoale Bălcescu din Botoșani

Incidentul s-a petrecut în Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din localitatea Flămânzi, luni după-amiză, la ultima oră de curs. La un moment dat, profesoara, care este şi directoarea liceului, a ieşit din clasă, pentru a rezolva o problemă de ordin administrativ la nivelul liceului.

Trecuseră câteva minute și în sala de curs s-a declanșat haosul! Directoarea a fost înștiințată de femeia de serviciu că unul dintre elevi luase foc în clasă. „Când am intrat, o parte dintre băieți fugiseră, iar apoi am văzut că unul era ars. După ce am chemat salvarea, am întrebat pe colegi ce s-a întâmplat și mi-au spus că el a făcut-o. Nu știu pe cine să cred, camere de supraveghere nu avem. Până să vină salvarea el striga mi-au dat foc, mi-au dat foc. Problema este că acest copil este cu CES (n.r., copiii cu nevoi educaționale speciale), are retard mintal, are multe probleme. Nu poți să-ți dai seama dacă realitatea lui are vreo treabă cu realitatea mediului înconjurător”, a spus directoarea Mihaela Ştefănucă, potrivit monitorulbt.ro

Băiatul ars dă vina pe colegi

Toate clasele licelului au o tablă electronică și una magnetică. Cele magnetice se șterg cu un spray care are la bază o substanță inflamabilă. Înainte de incident, elevul implicat ar fi șters tabla, iar apoi a șters și banca sa. Din acest punct, există două variante ale evenimentului în urma căruia elevul a ars.

Colegii elevului rănit susțin că băiatul și-a dat pe el cu acel spray de curățat tabla, care este inflamabil. Avea și o brichetă în mână, iar colegii spun că au încercat să i-o ia, timp în care s-a produs scânteia și copilul a luat foc. De cealaltă parte, elevul respective le-a spus cadrelor medicale că a fost incendiat de colegi. 

Elevul are arsuri pe 20 la sută din suprafața corpului 

Copilul a fost preluat de o ambulanţă direct de la şcoală, iar după ce medicii pediatri l-au stabilizat, a fost direcţionat către Iaşi, din cauza arsurilor şi gradului acestora. „Pacientul prezenta arsuri pe fața anterioară torace, regiunea cervicală și cea mentolieră, la nivelul mandibulei. Suprafața arsă 18-20%, iar gradele de arsură sunt de 2-3 și pe o mică suprafața chiar gradul 4, în zona sternului. Starea generală la predarea pacientului la ambulanță era relativ bună, era conștient, cooperant, nu punea probleme deosebite.”, a declarat medicul primar pediatru Cătălin Mihailiuc, coordonatorul CPU Pediatrie.

Polițiștii au declanşat o anchetă. Aceștia trebuie să stabilească dacă băiatul s-a autoincendiat sau dacă gestul a fost făcut de colegii săi. Și Inspectoratul Școlar Botoșani a deschis o anchetă în acest sens. Directoarea liceului, Mihaela Ștefăcnucă a demisionat după acest incident.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

ilie nastase botosani 2 jpg
tina turner jpg
cub gabi bădălău png
camion thor24 1200 jpg
Elton John Foto profimedia 0739063759 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
cub carmen brumă png
image
image
image
image
image
image
camion thor24 1200 jpg
ilie nastase botosani 2 jpg
incendiu moscova decembrie 2022 jpg
shutterstock bani 1953888304 jpg
cub gabi bădălău png
dorin cioaba 2 jpg