Începe vaccinarea antigripală. Ce trebuie să faci dacă te-ai vaccinat și anul trecut

Începe campania de vaccinare antigripală, iar medicii au un sfat important pentru cei care s-au vaccinat anul trecut. Totodată, președintele Societății Medicilor de Familie Olt a remarcat o scădere a imunității persoanelor după cei doi ani de pandemie.

1 vaccinare covid jpg jpeg

În zilele următoare, vaccinul antigripal va ajunge în cabinetele medicilor de familie. Vaccinarea se va face în acest an cu produsul biologic INFLUVAC TETRA (monodoză), a anunțat Direcția de Sănătate Publică Olt.

Medicul Mihai Ungureanu îi sfătuiește, totuși, pe ce care s-au vaccinat spre finalul anului 2021 să mai aștepte o perioadă înainte să facă vaccinul antigripal.

„Cei care s-au vaccinat anul trecut în luna noiembrie sau decembrie nu e bine să vină să se vaccineze acum, le-am recomandat să aștepte să treacă un an de zile, este foarte importantă treaba aceasta”, precizează medicul de familie Mihai Ungureanu, președintele Societății Medicilor de Familie Olt, conform Adevărul.ro.

De ce trebuie să mai aștepte cei care s-au vaccinat anul trecut

„Există anticorpi de la vaccin care au perioadă de cel puțin un an de zile și în momentul în care faci vaccinul mai devreme există riscul să te trezești că-ți inactivează o parte din vaccin și faci cu eficiență mai mică.

De asta se recomandă să se amâne vaccinarea două-trei săptămâni față de perioada când s-a făcut anul trecut, pentru că și așa gripa la noi s-a mutat către lunile februarie-martie, nu mai e în decembrie”, a explicat medicul Mihai Ungureanu, potrivit sursei citate.

Cei doi ani de pandemie au dus la o scădere a imunității

Președintele Societății Medicilor de Familie Olt spune că a sesizat o scădere a imunității la pacienții săi, după cei doi ani de pandemie.

„Au apărut viroze destul de urâte și rezistente la tratament, a fost nevoie de antibiotic. Faptul că noi am stat izolați și cu măscuțele ne-a ajutat pe de o parte foarte mult, dar a avut și reversul, pentru că ne-a ținut ca într-un clopot, noi n-am mai interacționat să întâlnim cantități mici de bacterii și de viruși care să ne creeze imunitatea”, a spus medicul de familie, transmite Adevărul.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
cub botez tort liam png
reghe corina caciuc jpeg
bani falsi sursa igpr
cub reghecamf bătaie png
Laurentiu Reghecampf si Ana Maria Prodan FOTO Captură video jpg
Edward Snowden este preşedintele Fundaţiei pentru Libertatea Presei FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg
misiune spatiala dart asteroid foto nasa esa (4) jpg
Primarul Cătălin Cherecheș (sursa foto Pixabay & Facebook/ colaj Click!)
Loredana Zainea (sursa FOTO Facebook)