Începe vaccinarea antigripală. Ce trebuie să faci dacă te-ai vaccinat și anul trecut

Ultima actualizare:

Începe campania de vaccinare antigripală, iar medicii au un sfat important pentru cei care s-au vaccinat anul trecut. Totodată, președintele Societății Medicilor de Familie Olt a remarcat o scădere a imunității persoanelor după cei doi ani de pandemie.

1 vaccinare covid jpg jpeg

În zilele următoare, vaccinul antigripal va ajunge în cabinetele medicilor de familie. Vaccinarea se va face în acest an cu produsul biologic INFLUVAC TETRA (monodoză), a anunțat Direcția de Sănătate Publică Olt.

Medicul Mihai Ungureanu îi sfătuiește, totuși, pe ce care s-au vaccinat spre finalul anului 2021 să mai aștepte o perioadă înainte să facă vaccinul antigripal.

„Cei care s-au vaccinat anul trecut în luna noiembrie sau decembrie nu e bine să vină să se vaccineze acum, le-am recomandat să aștepte să treacă un an de zile, este foarte importantă treaba aceasta”, precizează medicul de familie Mihai Ungureanu, președintele Societății Medicilor de Familie Olt, conform Adevărul.ro.

De ce trebuie să mai aștepte cei care s-au vaccinat anul trecut

„Există anticorpi de la vaccin care au perioadă de cel puțin un an de zile și în momentul în care faci vaccinul mai devreme există riscul să te trezești că-ți inactivează o parte din vaccin și faci cu eficiență mai mică.

De asta se recomandă să se amâne vaccinarea două-trei săptămâni față de perioada când s-a făcut anul trecut, pentru că și așa gripa la noi s-a mutat către lunile februarie-martie, nu mai e în decembrie”, a explicat medicul Mihai Ungureanu, potrivit sursei citate.

Cei doi ani de pandemie au dus la o scădere a imunității

Președintele Societății Medicilor de Familie Olt spune că a sesizat o scădere a imunității la pacienții săi, după cei doi ani de pandemie.

„Au apărut viroze destul de urâte și rezistente la tratament, a fost nevoie de antibiotic. Faptul că noi am stat izolați și cu măscuțele ne-a ajutat pe de o parte foarte mult, dar a avut și reversul, pentru că ne-a ținut ca într-un clopot, noi n-am mai interacționat să întâlnim cantități mici de bacterii și de viruși care să ne creeze imunitatea”, a spus medicul de familie, transmite Adevărul.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net