„Valea Dronelor”. Ce trebuie să știți despre localitatea Plauru din Tulcea unde cad dronele rusești

Ultima actualizare:

Rusia a atacat din nou cu zeci de drone Ucraina iar o parte din bombardamente au avut loc în zona de graniță cu România. Ucrainenii spun că trei drone au căzut în localitățile din Delta Dunării, iar românii vorbesc de satul Plauru, supranumit deja „Valea dronelor”. Departamentul pentru Situații de Urgență a emis în cursul nopţii un mesaj de avertizare Ro-Alert, valabil pentru nordul judeţului Tulcea, în care a prevenit populaţia în legătură cu posibilitatea căderii unor fragmente de dronă. Ce au găsit echipele de căutare ale Ministerului Apărării

Fragmente de dronă din Rusia au căzut în România
MApN a găsit urme doar de la o dronă, acestea provocând un incendiu. Captură digi24.ro

Autorităţile române au emis în cursul nopţii un mesaj de avertizare Ro-Alert, valabil pentru nordul judeţului Tulcea, în care au prevenit populaţia în legătură cu posibilitatea căderii unor fragmente de dronă.

Potrivit unor surse din cadrul primăriei Ceatalchioi, localnicii susțin că trei drone ar fi căzut la Plauru (un sat care aparține de comuna Ceatalchioi), în urma exploziilor de marți spre miercuri. O dronă ar fi căzut în liziera de pe malul apei, una în porumb și cea de-a treia pe miriște spun reprezentanții primăriei din localitate că au fost anunțați de localnici conform g4media.ro

Satul Plauru, supranumit „Valea dronelor”

Teritoriul românesc se află la doar câteva sute de metri de portul ucrainean de pe Dunăre Izmail, din regiunea Odesa, care a fost atacat de drone pentru a doua noapte la rând. Plauru este amplasat în partea de nord a județului Tulcea, în Delta Dunării, pe malul drept al brațului Chilia, in apropierea orașului ucrainean Ismail situat pe malul opus. Satul se găsește la o distanță de aproximativ 10 kilometri aval de centrul administrativ al comunei Ceatalchioi.  

Potrivit locuitorilor din Ceatalchioi cu care a discutat click.ro, drone au căzut în zona Plauru în octombrie 2023 și februarie 2024. De fiecare dată Ministerul Apărării Naționale preciza că echipele din teren au raportat descoperirea unor fragmente în zone cu vegetație, aflate în apropierea malului drept al Brațului Chilia. 

Ce spun ucrainenii despre atacul de la granița României

"Noaptea trecută, inamicul a folosit 38 de drone de atac Shahed-131/136, atacând infrastructura ucraineană în mai multe zone, inclusiv sudul regiunii Odesa şi centrul Ucrainei. Trei drone au fost pierdute după ce au trecut frontiera de stat cu România", a declarat Mîkola Oleşciuk, comandantul forţelor aeriene din Ucraina citat de news.ro.

Echipele Ministerului Apărării au găsit resturi de la o dronă

MApN anunţă că, în urma cărutărilor începute miercuri, după atacuri cu drone ale forţelor ruse în Ucraina,lângă graniţa cu România, au fost identificate resturi de la o dronă. Aceasta este de provenienţă rusească de tip Geran1/2 și a fost găsită în apropierea localităţii Plauru, din judeţul Tulcea.  

Reacția României la atacurile cu drone de la granița cu Ucraina 

”Forţele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile şi infrastructură portuară din Ucraina, în noaptea de 24 spre 25 iulie, în proximitatea frontierei cu România.  

Ca urmare a acestei situaţii, Ministerul Apărării Naţionale a intensificat măsurile de monitorizare şi supraveghere a spaţiului aerian naţional cu forţele şi mijloacele aflate în Serviciul de Luptă Poliţie Aeriană.  

Începând cu ora 1.32, două aeronave F-18 ale Forţelor Aeriene Finlandeze au decolat din Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu pentru monitorizarea situaţiei aeriene. Aeronavele au revenit în bază în jurul orei 3.25”, transmite joi MApN într-un comunicat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net