Rusia a atacat cu drone în apropiere de Periprava, în Tulcea. A fost emis un mesaj Ro-alert

Rusia a atacat, azi-noapte, la granița Ucrainei cu România. Locuitorii din județul Tulcea au fost avertizați printr-un mesaj RO-Alert, prin care li s-a transmis că „există posibilitatea căderii unor obiecte" din spațiul aerian.

Localnicii au primit un mesaj Ro-alert Foto: IGSU
Localnicii au primit un mesaj Ro-alert Foto: IGSU

Bubuiturile puternice s-ar fi auzit în apropierea satului Periprava şi a plajei Cotul Pisicii către Vama Giurgiuleşti. Chiar dacă au fost sfătuiţi să-şi păstreze calmul şi să se adăpostească în beciuri, departe de geamuri şi pereţi exteriori, în toate cele 90 de minute estimate de autorităţi, localnicii au trăit iun adevărat coşmar, scrie Observatornews.ro.

Care a fost mesajul Ro-alert

IGSU a emis, în noaptea de duminică spre luni, un mesaj Ro-Alert pentru locuitorii din zona de nord a județului Tulcea care vizează posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian. Potrivit ISU Tulcea, mesajul a fost unul de informare și prevede recomandări de protecție pe care locuitorii din zonele vizate trebuie sa le ia în cazul în care aceste obiecte cad în apropierea zonelor locuite. Mesajul Ro-Alert a fost transmis pentru zona de nord a județului Tulcea și zona de frontieră din municipiul Galați, respectiv plaja Cotul Pisicii către Vama Giurgiulești.

Localnicii au surpins obiecte luminoase pe cer 

Mesajul a fost emis cu o valabilitate de 90 de minute. La scurt timp după primirea mesajului, pe rețelele de socializare au apărut imagini în care erau surprinse obiecte luminoase pe cerul județului Tulcea.

Cel mai probabil, ținta rușilor a fost localitatea ucraineană Vâlcov, cu 7.000 de locuitori, situată chiar în apropiere de satul românesc Periprava.

Noi atacuri la granița cu România Foto: observatornews.ro
Noi atacuri la granița cu România Foto: observatornews.ro

Forţele ruse au atacat și marţi noaptea

Ne amintim că în urmă cu cinci zile, MApN confirma că au fost găsite, în Tulcea, fragmente ce provin de o dronă rusească. MApN transmitea că „atacurile Rusiei asupra infrastructurii portuare a Ucrainei, executate în proximitatea graniței cu România sunt nejustificate” și „în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional”.

ISU Tulcea a precizat, miercuri, că s-au primit două apeluri care anunţau că sunt observate obiecte care cad în zona Nufărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net