Cum vor fi anunțați românii care nu au semnal pentru RO-Alert, în cazul unui atac cu drone. Anunțul lui Arafat

Ultima actualizare:

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a făcut publică modalitatea prin care românii care trăiesc în zone izolate din Delta Dunării, unde nu există semnal la telefon vor fi alertați de autorități în cazul unui atac cu drone.

Autoritățile vor folosi potravoci pentru a alerta românii / foto: GOV
Autoritățile vor folosi potravoci pentru a alerta românii / foto: GOV

Șeful DSU spune că în zonele din Tulcea, aflate la granița cu Ucraina, unde nu se primesc mesaje RO-Alert, există echipe care vor transmite prin portavoce avertismentele legate de posibilele atacuri cu drone.

„Acolo unde vor fi zonele cu risc mai mare să se întâmple ceva, chiar dacă riscul e mic, noi dăm mesaj RO-Alert când intră dronele în aria, în apropierea noastră. Când Ministerul Apărării știe că dronele se îndreaptă spre Ucraina, ne dă zona și noi dăm alertă, să fie clar ce are de făcut fiecare.

În zonele în care nu există acoperire telefonică există echipe care pot să transmită mesajul prin portavoce și sirene, de la mașini, de la IGSU. Am discutat astăzi și cu președintele ANCOM pentru a găsi soluții de a crește acoperirea telefonică în zonele izolate, unde avem puțină populație, ca mesajele RO-Alert să ajungă și acolo”, a afirmat Raed Arafat, la emisiunea Audiență Națională de la DigiFM.

Două apeluri la 112 anunță posibile noi cazuri de impact de dronă, în judeţul Tulcea

În cursul zilei de miercuri, ISU Tulcea a primit două apeluri la 112 cu privire la posibile cazuri de impact de dronă în zona mai multor localităţi din Delta Dunării. Echipele Ministerului Apărării s-au deplasat în zona sesizată pentru a verifica situaţia.

La scurt timp, Ministerul Apărării anunţă, miercuri, că elemente ale unei posibile drone au fost identificate în zona Nufărul şi Victoria.

„Aceste apeluri au fost preluate de structurile responsabile şi - cum au comunicat colegii de la MApN - se fac cercetări în teren. În ceea ce priveşte anumite pagube ori incendii în zona indicată nu au fost semnalate”, a mai transmis ISU Tulcea.

Instituţia a precizat că nu are efective care participă la verificări.

Comandantul Garnizoanei Tulcea, comandorul Antonel-Marian Vătămanu, a declarat că bucățile de dronă găsite miercuri în județul Tulcea au fost văzute din elicopter pe un deal la circa 2 kilometri sud de Nufăru, într-o zonă fără vizibilitate de la sol. Locul a fost izolat până la finalizarea anchetei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
ploaie jpg
tick 5477847 1280 jpg
casa la curte jpeg
furtuni ploi jpeg
zodii pixabay jpg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
autostrada Moldovei A7 FOTO Sorin Grindeanu 1
colaj dacia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net