Vămile Siret și Sighetu Marmației, luate cu asalt de sute de cetățeni din Ucraina

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Sute de cetățeni din Ucraina sau turiști străini prinși în țara vecină de atacul Rusiei au început să vină în vămile Siret și Sighetu Marmației. Mulți vin pe jos pentru că pe șosele cozile de mașini sunt imense. 

Sute de oameni așteaptă să intre din Ucraina în România la Vama Siret. Foto: monitorulbt.ro
Sute de oameni așteaptă să intre din Ucraina în România la Vama Siret. Foto: monitorulbt.ro

Echipaje de poliție au apărut în zona vămilor din Sighetu Marmației și Siret pentru a interveni în cazul unor probleme. Deocamdată nu sunt probleme dar fluxul de oameni crește în principalele puncte de intrare în țară dinspre Ucraina.  

”Botoșănenii care se aflau joi dimineață în Vama Siret au fost martorii unor imagini șocante. Sute de ucraineni au aglomerat de la primele ore ale dimineții vama, la intrarea în România”, au declarat martorii pentru monitorulbt.ro. Peste 100 de autoturisme pline cu ucranineni, majoritatea copii, au ajuns în vamă cu intenția de a trece în România, după atacul din zorii zilei.  

Alarmă de gradul O în Suceava 

În cel mai mare județ unde vor fi aduși refugiați din Ucraina, Suceava s-a decretat neoficial alarmă de gradul 0. Pregătirile administrației județene pentru eventualii refugiați din Ucraina includ și asigurarea asistenței religioase, medicale și psihologice pentru aceștia.  

Echipe de la ambasadele Marii Britanii și Israelului au inspectat spitalul de urgență din Suceava pentru a vedea ce aparatură este nevoie în regim de urgență. De ce? Unitatea medicală este considerată cea mai importantă din zona în care vor ajunge refugiații din Ucraina și răniții de pe front.  

Toate drumurile din Ucraina spre Vama Siret sunt pline de refugiați: Foto: monitorulbt.ro
Toate drumurile din Ucraina spre Vama Siret sunt pline de refugiați: Foto: monitorulbt.ro

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat pentru monitorulsv.ro, că, într-o primă etapă, de asistența spirituală se vor ocupa trei preoți militari din structurile Ministerului Afacerilor Interne și preotul civil de la Poliția de Frontieră.  

Este vorba despre colonelul preot Radu Șerban Nicolau, de la Inspectoratul Județean de Jandarmi, colonelul preot Ovidiu Iacob, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava, locotenent colonel preot Cătălin Simion, de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, și de preotul civil Florin Lavric, de la Poliția de Frontieră. 

Prefectul a declarat că, în caz de nevoie, sunt pregătiți și translatori, medici și psihologi, precum și persoane care pot acorda asistență religioasă pentru cei de alte confesiuni decât creștin- ortodoxă, care să se ocupe de eventualii refugiați. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net