Biletele de avion ne distrug vacanțele. Cât s-au scumpit zborurile

Ultima actualizare:

Pentru vacanțele din această vară românii vor fi nevoiți să facă adevărate sacrificii financiare. Și asta pentru că un bilet de avion s-a scumpit enorm. Prețurile au crescut chiar și de 5, 6 ori în ultimii doi ani, iar specialiștii din aviație anunță că acestea vor cunoaște noi scumpiri. Cauza este dispariția companiei Blue Air, aspect de care profită din plin cele două companii din afară Wizz Air și Ryanair. 

Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg

„La vară, vor atinge cote care ne vor ustura la buzunar”

Specialiștii din aviație spun că dacă acum biletul de avion pare scump, românii să se aștepte ca până la vară prețurile acestora să cunoască o adevărată explozie. Una din cauze este dispariția de pe piață a companiei Blue Air.

Așadar, două bilete de avion dus-întors pe ruta Bucureşti-Lisabona, în perioada 26-29 mai, costă în total 6.500 lei la Wizz Air, companie care se poziţionează a fi low-cost. În această sumă nu sunt incluse bagajul de cală, locul sau orice alt serviciu adiacent, potrivit Ziarul Financiar.

Așadar, o vacanță în 2023 ajunge să coste de 5-6 ori mai mult decât acum doi ani, spre exemplu, din cauza prețurilor la biletele de avion. Asta în contextul în care pe aceeaşi rută nu mai există nicio altă companie aeriană care operează zbor direct, după ce Blue Air a ieşit din piaţă.

Aceeaşi este situaţia pe mai multe destinaţii unde compania Wizz Air a rămas „să facă regulile“, după ce şi Tarom a scos din portofoliu anumite aeroporturi, cum ar fi Barcelona.

Wizz Air și Ryanair fac regulile 

Vara acestui an va fi cea în care ne vom face cele mai scumpe vacanţe. Trebuie să ne aşteptăm la o creştere în continuare a preţurilor, care, la vară, vor atinge cote ce ne vor ustura la buzunar“, spune Adrian Ionaşcu , specialist în aviaţie, citat de ZF.

Diferențele de preț față de o perioadă nu foarte îndepărată sunt enorme. De exemplu, în anii de pandemie, dar şi înainte de criza sanitară, existau bilete către marile oraşe europene de la 10-20 de euro pe segment. Acum, astfel de preţuri sunt o raritate sau chiar o amintire.

„Toată lumea încearcă să îşi recupereze pierderile din pandemie. În România, piaţa este diferită faţă de cea europeană pentru că este controlată de companiile din afară, Wizz Air şi Ryanair, care profită la maximum de eliminarea de pe piaţă a Blue Air“, subliniază el.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net