Veste bună pentru șoferi! România ar putea avea o nouă autostradă. Când ar putea să fie finalizată

Țara noastră ar putea avea, cândva, o nouă autostradă! Guvernul a împrumutat 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții, pentru a putea finanța acest proiect. Autostrada Moldovei este denumită A7 Ploiești-Pașcani, și ar trebui să fie finalizată în anul 2025.

Guvernul a împrumutat 600 de milioane de euro pentru proiect
Guvernul a împrumutat 600 de milioane de euro pentru proiect

Șoferii din țara noastră ar putea avea opțiunea de a circula pe o nouă autostradă, începând cu anul 2025. Proiectul A7 Ploiești-Pașcani a primit undă verde pentru finanțare chiar astăzi, din partea guvernului. Autoritățile împrumută 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții, însă suma nu acoperă cheltuielile, ori exproprierile necesare, conform celor de la adevarul.ro.

„Proiect de lege pentru aprobarea Contractului de finanţare - Autostrada A7 România - Cofinanţare aferentă Mecanismului de redresare şi rezilienţă - dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, semnat la Bucureşti la 12 iunie 2023 şi la Luxemburg la 14 iunie 2023. Executivul a aprobat proiectul de Lege care vizează aprobarea Contractului de finanțare - Autostrada A7 dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 600 milioane de euro. Implementarea sa va fi asigurată de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin CNAIR. Proiectul de lege a fost aprobat”, confirmă autoritățile, conform sursei citate.

Acest proiect ar trebui să fie finalizat în anul 2025

Conform informațiilor, noua autostradă ar fi împărțită în 13 tronsoane, iar 12 dintre acestea au fost deja adjudecate, prin licitație. UMB, compania deținută de către omul de afaceri Dorin Umbrănescu, urmează să construiască 10 dintre tronsoanele autostrăzii.

Autoritățile doresc ca întreg proiectul A7 să fie finalizat în anul 2025. „Obiectivul principal al proiectului este reprezentat de construcţia unei autostrăzi cu o lungime de 319 km, profil 2x2 benzi de circulaţie, între Ploieşti şi Paşcani. Pentru facilitarea implementării, proiectul a fost divizat în 4 secţiuni, după cum urmează: Ploieşti - Buzău, cu o lungime de 63,25 km; Buzău - Focşani, cu o lungime de 82,44 km; Focşani - Bacău, cu o lungime de 95,9 km; Bacău - Paşcani, cu o lungime de 77,39 km”, declară guvernul, conform sursei.

image
image
image
image
image
image
fobii jpg
image png
Schengen FOTO Profimedia
gandaci de bucatarie freepik jpg
profesor acuzat abuz jpg
insula grecia jpg
FotoJet (14) jpg
curent electric jpg