Veste cât se poate de proastă pentru șoferi! Care este taxa pe care trebuie să o achite
Șoferii bucureșteni, de până în 30 de ani, au produs cele mai multe accidente rutiere, dauna medie fiind de 10.000 de lei, în ultimii cinci ani. Tocmai din această cauză, ei sunt cei care plătesc cel mai scump RCA.
RCA, mai scump în București și Ilfov
Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) este mai scumpă în Capitală, dar și în județul Ilfov. Șoferii până în 30 de ani, care conduc mașini cu motoare de peste 300 KW, înmatriculate în București / Ilfov, au produs cele mai multe accidente rutiere în ultimii cinci ani, dauna medie fiind de aproape 10.000 de lei.
Frecvența a fost de aproape 12%, adică la 12 din 100 de mașini. În urma accidentelor rutiere, au rezultat pagube materiale, vătămări corporale și decese, un număr mai mare decât în restul țării, dar și decât în alte capitale din Europa.
De ce sunt mai scumpe asigurările în București
Frecvența daunelor materiale se reflectă automat în prețurile RCA. Cu cât daunele materiale sunt mai mari, cu atât Asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) este mai scumpă. Asigurătorii practică deja prețuri diferențiate în București, față de restul orașelor din România pentru că iau în calcul acest criteriu.
Șoferii de până în 30 de ani, cu mașini înmatriculate în București / Ilfov, au produs 312 de daune materiale în ultimii cinci ani, în valoare de peste 2,5 milioane de lei. Dauna medie a fost de 9.860 de lei, potrivit datelor oferite de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
Ce daune au produs șoferii de până în 30 de ani din București
În restul județelor din România, șoferii de până în 30 de ani, care dețin mașini cu motoare cu o putere de peste 300 KW, au avut o frecvență a daunelor materiale de doar 9%, producând numai 1.370 de daune materiale, în valoare de aproape 15 milioane de lei în ultimii cinci ani. Dauna medie a fost de 9.419 de lei.
Șoferii de până în 30 de ani, care conduc mașini cu un motor de 76-100 KW, înmatriculate în București / Ilfov, au produs daune materiale de 11,5%. Ei au produs peste 6.300 de daune materiale, în valoare de peste 54,2 milioane de lei, în ultimii cinci ani. Dauna medie a fost de 9.482 de lei.
În restul județelor din România, șoferii de până în 30 de ani, cu mașini al căror motor are o putere de 76-100 KW, au avut o frecvență a daunelor materiale de 7,2%. Ei au produs peste 27.000 de daune materiale, în valoare de peste 257 milioane de lei în ultimii cinci ani. Dauna medie a fost de 9.058 de lei.