Veste importantă pentru 2 milioane de români. Ce se întâmplă cu cardurile de energie

Ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a adus o veste bună pentru aproximativ două milioane de români care beneficiază de carduri de energie. Valabilitatea acestor carduri va fi prelungită până la data de 31 martie 2024, oferind astfel sprijinul necesar gospodăriilor vulnerabile pentru a face față sezonului rece care se apropie.

Adrian Câciu, Ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene. / Foto: Mediafax.
Adrian Câciu, Ministrul Fondurilor și Proiectelor Europene. / Foto: Mediafax.

O măsură vitală pentru gospodăriile vulnerabile

Decizia de a prelungi valabilitatea cardurilor de energie a fost luată pentru a se asigura că familiile defavorizate au resursele necesare pentru a-și încălzi locuințele și pentru a face față nevoilor energetice pe timpul iernii. Ministrul Câciu a explicat că această măsură este vitală pentru a sprijini gospodăriile vulnerabile și pentru a-și menține angajamentele asumate.

O veste bună pentru cei aproximativ două milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie: valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe. În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obținut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024", a declarat Adrian Câciu pe platforma sa de socializare, Facebook.

Prețurile la energie au crescut semnificativ

Această inițiativă vine în contextul creșterii semnificative a prețurilor la energie în Uniunea Europeană, cu impact asupra gospodăriilor din întreaga Europă. În primul semestru al anului 2023, tarifele medii la electricitate pentru gospodăriile din UE au crescut de la 25,3 euro la 100 kWh la 28,9 euro la 100 kWh. Datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat) arată că Țările de Jos, Lituania și România se numără printre țările cu cele mai mari creșteri ale prețurilor la electricitate, înregistrând creșteri de 953%, 88% și respectiv 77% în moneda lor națională.

În această situație, prelungirea valabilității cardurilor de energie reprezintă o măsură crucială pentru a ajuta familiile vulnerabile să facă față acestei creșteri semnificative a costurilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
strada trandafirilor jpg
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net