Veste proastă pentru șoferi! Benzina se scumpește, după ce s-a ieftinit! Când va fi eliminată compensarea de 50 de bani

Ultima actualizare:

Crăciunul vine cu o veste proastă pentru șoferi, după ce s-a anunțat că benzina ar putea să se scumpească. Acest lucru se va întâmpla după ce va fi eliminată compensarea prețului la pompă al carburanților. 

Veste proastă pentru șoferi! Benzina se scumpește, după ce s-a ieftinit
Veste proastă pentru șoferi! Benzina se scumpește, după ce s-a ieftinit

Guvernul decide săptămâna viitoare, potrivit unor surse guvernamentale, dacă renunță la compensarea prețului la pompă pentru carburanți, după o scădere semnificativă a prețurilor, transmite Adevărul.

Compensarea preţului la carburanţi cu 50 de bani ar putea să nu mai fie prelungită după 31 decembrie! Liderii din Guvern ar urma să discute și să ia o decizie cu privire la înlăturarea măsurii de compensare, existând posibilitatea reintroducerii mecanismului în cazul înregistrării unei noi creșteri a prețurilor.

Benzina se va scumpi la începutul anului 2023

Executivul a introdus măsura compensării cu 50 de bani a prețului la carburant în luna iunie 2022. Măsura trebuia să fie în vigoare pe o perioadă de trei luni. 

Pe 5 iulie, Kelemen Hunor prevedea că propabil se va reveni asupra deciziei inițiale. „Probabil că vom reveni asupra acestei chestiuni după trei luni de zile, nu ştiu exact dacă vom suporta mai mult din buget sau nu. (...) Cu toţii am vrut mai mult", preciza vicepremierul.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru dădea asigurări în luna august, „ca şi în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a preţurilor la carburanţi va continua pe întreaga perioadă anunţată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii”.

Măsura compensării prețului la pompă al carburanților a fost extinsă

În luna septembrie, premierul Ciucă a anunțat prelungirea măsurii de compensare până la finalul anului. Șeful Guvernului a explicat atunci că decizia de compensare a prețurilor la combustibili „a fost o decizie care a produs efecte”.

„Am reușit să stabilizăm și chiar să scadă prețul la combustibil, preț care, desigur produce efecte pe întreg lanțul. În felul acesta, pana la sfârșitul anului, vom beneficia de aceeași măsură de compensare”, a precizat informat șeful Executivului. 

Decizia a fost luată inițial într-o ședință a liderilor Coaliției de guvernare. Insistențele privind prelungirea aplicării compensării de 50 de bani atât la motorină, dar și la benzină, a venit mai ales din partea UDMR, care a primit sprijinul PSD, potrivit unor surse Adevărul.

Benzina s-a ieftinit în ultima perioadă

Decizia de a se renunța la compensarea de 50 de bani vine după ce benzina și motorina au continuat să se ieftinească. Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, un plin de rezervor a ajuns să coste ca acum un an.

Potrivit datelor transmise de Euronews, benzina vândută de cea mai mare companie petrolieră din România costă 6 lei pe litru. Acesta este, însă, prețul compensat cu 50 de bani. Tot 6 lei pe litru costa benzina și în urmă cu un an, pe 26 decembrie, doar că atunci nu exista o asemenea prevedere.

Și motorina s-a ieftinit și costă acum 7 lei și 17 bani, cât era în martie, la puțin timp după începerea războiului. Măsura compensării este în vigoare până la 31 decembrie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net