Veste importantă pentru șoferi! Zonele din București unde parcarea nu mai este gratuită nici noaptea

Ultima actualizare:

Noi tarife de parcare în București! Veștile proaste continuă să circule repede pentru șoferi. Click! îți arată care sunt zonele din București în care nu mai e gratuit să parchezi nici noaptea.

Noi tarife de parcare în București
Noi tarife de parcare în București

Primăria Capitalei a supus dezbaterii noile tarife de parcare în București și zonele în care vor fi aplicate acestea. Potrivit documentului, pentru utilizarea locurilor de parcare în zilele de luni până vineri, în intervalul orar 8 – 20 propunerea este de a se practica un tarif de 5 lei/oră, conform Adevărul.ro.

Pentru utilizarea locurilor de parcare de către persoane fizice, persoane juridice și instituții publice, în zilele de luni până duminică și în intervalul orar 08:00 – 20:00, se stabilește un tarif de 25 lei/zi sau 500 lei/lună”, se arată în proiect.

Pentru utilizarea locurilor de parcare de către riverani, se stabilește un tarif de 50 lei/lună sau 500 lei/an. Tariful unic pentru autocare și pentru autovehicule ce deservesc industria cinematografică - 20 lei/oră de luni până duminică.

Zonele din București în care parcarea nu este gratuită nici noaptea

Există zone unde tariful se aplică de luni până duminică, inclusiv în zilele de sărbătoare legală. Lista cuprinde parcajele din zonele:

  • Aviatorilor, Kiseleff, Batiștei, Biserica Enei, Brezoianu, Bucur Obor, Calea Floreasca, Calea Victoriei, Charles de Gaulle, Cina, Conservator, Constantin Esarcu, Crețulescu, Doamnei, Domnița Anastasia, Dorobanți, Edgarquinet, Eforiei, Episcopiei, Eva, Expoziției, George Enescu, Herăstrău, Horoscop, Ion Câmpineanu, Lido, Magazin Victoria, Mqarriott, Nerva Traian, Nicolae Bălcescu, Nicolae Golescu, Obor Chiristigiilor, Pescăruș, Piața Constituției, Piața Victoriei, Piața ȘLibertății, Piața Revoluției, Piața Victoriei, Radu Beller, Sala Palatului, Schitu Măgureanu, Șoseaua Nordului, Unirea, Unirii, Valter Mărăcineanu, Ziduri Moși unde tariful se aplică de luni până duminică, inclusiv în zilele de sărbătoare legală.

Vezi și: Nicușor Dan e cel mai tare din parcare! Bucureștiul a ajuns mai scump decât Parisul, Viena sau Roma

Ce amenzi se vor aplica

Trebuie precizat și faptul că plata tarifului orar permite utilizarea unui Ioc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

În cazul tarifelor pe bază de abonament, pentru utilizatorii persoane fizice, persoane juridice și instituții publice - abonamentul este valabil de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 - 20:00, în toată zona unică de tarifare. Plata abonamentului permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

Cei care nu respectă regulile se vor trezi cu amenzi mari! Pentru nerespectarea dispozițiilor legale, a prevederilor hotărârilor și dispozițiilor adoptate și sau emise de autoritățile publice locale, precum și a regulamentelor pentru utilizarea parcajelor publice aplicabile în materie. persoanele fizice și/sau juridice au obligația de a plăti catre Operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București cu titlu de daune-interese, o penalitate în valoare de 200 lei autovehicul/24 ore, începând cu ora la care se constată neregularitatea, cu excepția cazului în care va fi dovedit un prejudiciu mai mare, conform Adevărul.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net