Veste tristă pentru pensionari! Ce categorii de români vor avea pensiile scăzute

Ultima actualizare:

Mii de români ar urma să aibă pensii mai mici după ce se va face recalcularea, a fost anunțul ministrului Muncii Marius Budăi. Toate pensiile care depășesc valoarea salariului, indiferent de categoria socio-profesională din care fac parte beneficiarii, vor fi recalculate. 

Și pensiile din sistemul de justiție vor fi recalculate Foto: Facebook
Și pensiile din sistemul de justiție vor fi recalculate Foto: Facebook

Ce pensii vor fi recalculate

,,Vor fi recalculate acele pensii care depășesc cuantumurile veniturilor casate în timpul activității. Este vorba despre absolut toate pensiile care depășesc valoarea salariului, absolut toate pensiile indiferent de categoria socioprofesională din care fac parte beneficiarii lor”, a declarat Marius Budăi pentru RomâniaTV. 

Ministrul Muncii a făcut precizări și în legătură cu pensiile din justiție. ,,În general, acolo sunt aceste cazuri și cu precizarea clară că nu se va atinge nimeni de partea de contributivitate, ca să avem foarte clar în imagine tot ce avem de făcut. Nu vorbesc despre impozitare, ci vorbesc despre recalculare astfel încât să nu mai depășească nicio pensie salariul avut în activitate”. 

Mai mult decât atât, ministrul Muncii susține că, din salariul avut în activitate, pensia poate să crească procentual vorbind până la 80% ”din calculul din venitul brut fără să depășească venitul net”. 

,,Există o modalitate de calcul, o știm cu toții, avem modalitatea foarte bună din procentul respectiv să nu depășească venitul, se calculează procentul, însă nu aici este problema. Problema este ca, în final, să avem un proiect de lege agreat cu Comisia Europeană și să fie publicat în Monitorul Oficial astfel încât să intre în vigoare”, a mai spus ministrul. 

250.000 de români au fost tăiați de pe listele beneficiarilor de vouchere pentru alimente

În luna februarie a acestui an a fost virată o nouă tranșă de bani pe cardurile sociale, însă 250.000 dintre aceștia s-au trezit că nu mai beneficiază de acest ajutor. A fost anunțul ministrul Muncii Marius Budăi. Peste 250.000 de români au pierdut dreptul, în ultimele 6 luni, la ajutorul de la stat ce constă în voucherele pentru alimente.

„Sprijinul pentru alimente și mese calde acordat românilor vulnerabili continuă și în 2023, odată cu majorarea cu 12,5% a pragului de venit până la care se acordă dreptul. Au fost virate sumele pentru prima tranșă de anul acesta, adică a tranșa a V-a din program, de care vor beneficiază aproape 2,4 milioane de români. Ne respectăm astfel promisiunea față de oameni, aceea de a avea grijă de nevoile lor imediate", a declarat ministrul Muncii. 

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net