Vești bune pentru pensionari. Categoria de seniori care va avea o pensie de două ori mai mare

Ultima actualizare:

Anul 2024 începe cu vești excelente pentru pensionarii din România, deoarece noul an aduce cu sine majorări substanțiale ale pensiilor. Potrivit noii legi a pensiilor, aceștia se pot bucura de o creștere semnificativă, care în unele cazuri poate ajunge chiar la dublarea sumelor lunare. Cu toate acestea, există anumite condiții care trebuie îndeplinite pentru a beneficia de aceste majorări substanțiale. Descoperiți mai multe detalii în rândurile următoare.

Pensionar.Foto: Shutterstock.
Pensionar.Foto: Shutterstock.

Din ianuarie 2024, pensionarii români au primit o veste bună sub forma unei majorări de 13,8% a pensiilor lor. Această creștere, deși apreciată, nu reflectă în totalitate potențialul real al majorărilor, deoarece adevărata schimbare se va vedea în luna septembrie, când are loc recalcularea pensiilor.

 Pensii de două ori mai mari

Conform estimărilor făcute de profesorul Anton Hadăr, lider al unui sindicat din învățământul universitar, recalcularea din luna septembrie ar putea duce la pensii chiar și duble pentru anumite categorii de pensionari. Prin exemplu, un pensionar care primește în prezent 1.125 de lei și are un stagiu de cotizare de 36 de ani poate ajunge să încaseze cu 112% mai mult după majorările din septembrie, atingând o sumă de 2.340 de lei.

Condiții pentru majorările substanțiale

Pentru a beneficia de aceste majorări substanțiale, pensionarii trebuie să îndeplinească anumite condiții, inclusiv un stagiu de cotizare adecvat și o perioadă de muncă în care au avut salariul minim pe economie timp de mai mulți ani.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța majorărilor din septembrie, considerându-le un angajament prioritar pentru Guvern în acest an. În ciuda anului electoral, premierul a solicitat responsabilitate și a apreciat eforturile miniștrilor pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale pensionarilor.

Într-un context în care îngrijorările financiare pot afecta bunăstarea pensionarilor, majorările semnificative din 2024 aduc o rază de speranță și încurajare. Recalcularea pensiilor din septembrie reprezintă o promisiune importantă a Guvernului pentru a face dreptate milioanelor de pensionari din România. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
vilnius profimedia jpg
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net