Vești bune pentru posesorii de animale de companie. Se vor oferi servicii medicale gratuite în zonele sărace

Servicii veterinare oferite pentru animalele din comunități defavorizate. Este vorba despre proiectul „Compasiune pentru companioni” – o colaborare între Consiliul Județean Ilfov și cel mai mare ONG la nivel global. În cadrul inițiativei, animalele sunt sterilizate și deparazitate. Programul a început în localitățile Sintești și Vidra, unde locuitorii se confruntă cu dificultăți economice majore.

Servicii veterinare oferite pentru animalele din comunități defavorizate / foto: Pixabay
Servicii veterinare oferite pentru animalele din comunități defavorizate / foto: Pixabay

Costul unei operații de sterilizare a unui câine poate ajunge până la 1.000 de lei, în funcție de cabinetul veterinar, iar o deparazitare externă de calitate costă aproximativ 150 de lei.

Sterilizarea animalelor este foarte scumpă

În Vidra, multe familii nu își permit astfel de servicii veterinare pentru animalele lor, abia reușind să le asigure hrana zilnică.

În acest context, Consiliul Județean Ilfov, prin Direcția Protecția Animalelor, și Humane Society International oferă gratuit servicii medicale pentru animale în zonă, având ca scop menținerea sănătății publice și prevenirea înmulțirii necontrolate a animalelor.

Andreea Roseti, director de țară Humane Society International: „Programul „Compasiune pentru companioni” are ca obiectiv oferirea de servicii veterinare pentru animalele de companie, fie că au sau nu stăpân.

Ne dorim să ajungem în comunitățile unde nu există infrastructură veterinară sau unde oamenii nu își permit să își ducă animalele la medic. Când vorbim de servicii veterinare, ne referim la deparazitare, tratament și sterilizare.”

Totodată, Raluca Bălean, reprezentant al Direcției Protecția Animalelor CJ Ilfov spune că aceste campanii sunt întotdeauna necesare, deoarece doar prin sterilizare putem controla înmulțirea excesivă a câinilor și pisicilor.

Cornel Stoenescu, medic veterinar, spune că în fiecare zi, clinica noastră mobilă oferă îngrijire pentru aproximativ 20 de animale. Invit toți posesorii de câini și pisici să aducă animalele la clinica noastră mobilă din centrul comunei Vidra pentru sterilizare, contribuind astfel la diminuarea fenomenului de abandon al animalelor.

Direcția Protecția Animalelor CJ Ilfov nu este la primul proiect de acest gen. În județul Ilfov se desfășoară campanii de sterilizare în masă a câinilor și pisicilor, deoarece, potrivit reprezentanților instituției, problema animalelor fără stăpân poate fi rezolvată doar prin sterilizare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Autorul atacului de la Palatul Parlamentului  Imagine amator jpg
2014 Nysa, stare miasto 03 JPG
gunoi freepik jpg
oase jpg
nucsoara istock jpg
complice crime constanta jpg
swan 200461 1280 jpg
femeie cu caine langa calorifer 2251084105 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net