Vești bune pentru români. Comisia Europeană a dat undă verde pentru majorarea pensiilor

Ultima actualizare:

Vești bune pentru români. Se pare că, comisia Europeană a dat undă verde pentru majorarea pensiilor. Așadar, asta înseamnă că statul român va putea majora pensiile fără să mai fie obligat să se încadreze cu cheltuielile în procentul de 9,4% din PIB, susțin mai multe surse guvernamentale.  

Comisia Europeană a dat undă verde pentru majorarea pensiilor. Foto: Click.
Comisia Europeană a dat undă verde pentru majorarea pensiilor. Foto: Click.

Ce spun sursele guvernamentale

Mai exact, conform unor surse guvernamentale, Comisia Europeană ar fi fost de acord să elimine această limitare pe care o avea România. 

Ce prevede noul PNRR

Statul îşi va asuma însă că toate cheltuielile pe care le va face cu plata pensiilor vor fi sustenabile, cel puțin acest lucru este prevăzut de noul PNRR.

Totodată, Comisia Europeană ca noua lege a pensiilor să fie redactată mai devreme. În acest context, termenul acceptat pentru redactarea noi legi este luna noiembrie. 

Guvernanții români au decis creșterea pensiilor

Recent, pe 4 septembrie, guvernanții români au decis creșterea pensiilor. Acestea au tot crescut procentual în ultimele luni, cu toate că numărul pensionarilor a scăzut în ultimii ani. Statul le promite românilor ieșiți la pensie bani mai mulți de la anul.

Guvernanții au hotărât creșterea pensiilor pentru români începând de la anul, 1 ianuarie 2024. Pentru creșterea pensiilor aceștia au două variante. Fie vor fi indexate cu rata inflației, fie vor fi calculate diferit, în conformitate cu noua lege a pensiilor. Moment însă nu se știe ce metodă va alege Guvernul. Dacă se va alege prima variantă, cea a indexării cu rata inflației, pensia minimă va creste cu aproximativ 150 de lei.  

Cu cât o să crească

Să luăm un exemplu concret. Dacă vorbim de o pensie de 1.125 lei, care crește cu 14%, se ajunge la un venit de 1.282 lei. Dacă vorbim despre o pensie mai mare, de exemplu de una de 2.854 de lei, aceasta va ajunge, după majorare, la 3.253 de lei.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
zone depromenada in cucuresti calea victoriei jpeg
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net