Vești bune pentru România! O nouă fabrică auto se va deschide în țara noastră

După lungi perioade în care industria auto a stagnat și s-a bucurat doar de investițiile făcute de companiile Ford și Renault, o nouă fabrică auto se va deschide în România.

fabrica dale cale ferata bizau jpeg

O nouă companie auto se află în negocieri cu oficialitățile României pentru a deschide o nouă fabrică ce va fi amplasată în Cluj-Napoca. În urma investițiilor, producătorul își propune să închirieze tot parcul industrial de 150 de hectare. Investiția va porni de la suma de câteva milioane de euro, iar aceasta va continua pe parcursul unui an sau doi, dacă firma nu va compromite negocierile. 

Unde se va deschide noua fabrică din România

„Nu ţin secret pentru că aş fi eu secretuos, dar companiile mari pretind de fiecare dată discreţie şi sunt de acord să facă informaţiile publice abia atunci când se semnează o înţelegere”, a punctat Alin Tișe, Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, potrivit Adevărul.ro

Potrivit informațiilor oferite de acesta, noul investitor este interesat de un spațiu de 150 de hectare, aflat la aproximativ 15 kilometri de Cluj - mai exact, parcul Tetarom 5. Totuși, din motive de confidențialitate, acesta nu a oferit numele companiei ce plănuiește să-și deschidă o uzină pe teritoriul României.

Totuși, locul nu a fost ales întâmplător. Producătorul va putea avea acces la autostradă, dar și la Aeroportul Internațional din Cluj, ceea ce îl va ajuta pentru exportul de mașini pe care-l plănuiește. 

Până acuma, în România, principalele investiții în industria auto au fost făcute de companiile Renault și Ford. Uzinele acestor companii fiind amplasate la Mioveni și Craiova. În trecut, România a negociat și cu alte companii mari din domeniul auto, acestea fiind Mercedes și Peugeot, aceste companii fiind unele dintre cele care au purtat negocieri pentru amplasarea unei fabrici pe teritoriul țării. 

Totuși, Mercedes a ales, în 2016 - 2018, să investească în Ungaria, la Kecskemet, după ce a negociat cu România și Polonia. Țara noastră a pierdut negocierile cu Mercedes, deoarece infrastructura noastră nu a permis dezvoltarea și atragerea unei investiții de 800 de milioane de euro în prima fază. Ulterior, amplasarea unei fabrici a companiei Mercedes pe teritoriul țării ar fi atras alte investiții din partea partenerilor din domeniul auto. 

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net