Vești excelente despre construcția noului drum de mare viteză din România care leagă două orașe istorice

Anunț important privind construcția noului drum de mare viteză din România. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut anunțul mult așteptat cu privire la construcția noului drum de mare viteza ce va leaga două importante orașe istorice.

Detalii despre drumul de mare viteză Craiova - Târgu Jiu

drum expres craiova pitesti tronson 3   foto drdp craiova (7) jpeg

Ce se va întâmpla cu noul drum de mare viteză din România. Anunțul ministrului Sorin Grindeanu

Vorbim de construcția celui de-al patrulea lot al drumului Craiova – Târgu Jiu. Potrivit oficialului, marți, 13 august, CNAIR a făcut un pas important în acest sens, scrie Fanatik.

Documentația pentru licitația în cazul construcției Lotului 4 a fost trimisă la ANAP. Va avea o lungime de 22,92 kilometri. Totodată, va fi format din 5,10 kilometri la profil de autostradă și 17,82 kilometri de drum expres.

„Construcția celui de al patrulea Lot al drumului de mare viteză Craiova – Târgu Jiu intră în linie dreaptă! Acest lot face translația dintre profilul de autostradă (51 km, între Craiova și Filiași) și cel de drum expres (59 km, între Filiași şi Târgu Jiu)”, se arată în mesajul transmis de Sorin Grindeanu pe Facebook.

Când ar trebui să fie gata lotul 4

De asemenea, pe lotul 4 al noului drum de mare viteză Craiova – Târgu Jiu vor fi 23 de poduri, pasaje și podețe. Șoferii vor avea la dispoziție două parcări de scurtă durată, urmând să fie echipate inclusiv cu stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Vor exista și două spații de servicii destinate conducătorilor auto și pasagerilor. Nodul rutier de la Țânțăreni va face legătura cu Drumul Național 66, conform proiectului de realizare a drumului.

Termenul de execuție este de doi ani și zece luni. Mai exact, pentru proiectare sunt acordate 10 luni, iar pentru execuția lotului constructorii vor avea la dispoziție 24 de luni, potrivit ministrului Grindeanu.

„După validarea documentației, CNAIR va publica Anunțul de Participare în cadrul căruia se va stabili și data de depunere a ofertelor. Construcția drumului de mare viteză Craiova – Târgu Jiu (110 km) este finanțată prin PT 2021-2027.

Proiectul este împărțit în 6 loturi. Pentru 4 dintre acestea documentațiile au fost transmise deja la ANAP spre validare”, a adăugat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
cora pearl
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
planseul de la unirii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net